Πολιτική

Απαράδεκτο! Απίστευτο μπάχαλο: Ζήτησαν χρήματα από ασθενείς που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με COVID-19

Απαράδεκτο! Απίστευτο μπάχαλο: Ζήτησαν χρήματα από ασθενείς που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με COVID-19
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

COVID-19: Την ώρα που επικρίνεται από το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, επειδή πρότεινε οι ανεμβολίαστοι πολίτες που χρειάζεται να νοσηλευτούν να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων -και καλώς πράττουν-. Ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 (εμβολιασμένοι) αναγκάστηκαν να πληρώσουν νοσήλια πριν μερικές ημέρες, σε ιδιωτικό κέντρο όταν στάλθηκαν σε αυτό από δημόσιο νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κρεβατιών και πιθανώς κάποιου συγκεκριμένου πρωτοκόλλου…

Κορονοϊός – Παγώνη: «Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Ποιοί πρέπει να κάνουν άμεσα τρίτη δόση»

Συγκεκριμένα, ασθενείς που βρισκόταν σε νοσοκομείο της περιφέρειας με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας, μεταφέρθηκαν σε τοπικό ιδιωτικό κέντρο λόγω έλλειψης κρεβατιών για τους πιο βρύα ασθενείς. Την ώρα που η πανδημία επελαύνει, ενώ όλο και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στο χώρο της υγείας… οι ασθενείς δεν φέρανε αντίρρηση παρ’ ότι οι παροχές υγείας δεν ήταν «συμβατές» με το νοσοκομείο.

Όταν όμως πήραν εξιτήριο και τους ζητήθηκαν χρήματα η οργή και η αγανάκτηση ξεχείλισε!

Ερωτηθείς για το θέμα, η υπεύθυνη στο γραφείο κίνησες του νοσοκομείου απόρησε για τις χρεώσεις, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει λύση και έτσι κάποιοι ασθενείς αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα νοσήλια, ενώ άλλοι απευθύνθηκαν σε δικηγόρο.

 Φτάνει όμως έως εδώ! Ας τελειώνουμε επιτέλους με το μπάχαλο!

Οι δημόσιες δομές υγείας ανήκουν στην Κοινωνία και τους πολίτες, κύριοι της κυβέρνησης! Και δυστυχώς γνωρίζουμε ότι σε εποχές Πανδημίας όπου η Δημόσια Υγεία εκ των πραγμάτων αποτελεί το τελικό καταφύγιο για κάθε πολίτη, παρατηρείτε ανίκητος κοτζαμπασισμός !

Τέτοιες αχαρακτήριστες συμπεριφορές ουδεμία θέση έχουν στο χώρο…

Utopia θα πείτε κάποιοι για όσα αναφέρω, όπως η θεωρία του Τόμας Μουρ για ένα τέλειο Κράτος! Ενώ αντιπολιτευτική πολιτική θα πείτε κάποιοι άλλοι για τις αναφορές μου… Δυστυχώς είναι η πραγματικότητα!

Όσο είναι καιρός ας σπεύσουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας να συμμαζέψουν την αλγεινή εικόνα (τα στοιχεία του ιατρικού κέντρου στη διάθεσή σας).

Η Δημόσια Υγεία δεν είναι φέουδο ή τσιφλίκι κανενός! Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η δωρεάν περίθαλψη και η πολιτεία υποχρεούται να την παρέχει.

Γράφει η Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X