Σχόλια

Θεόδωρος Σκυλακάκης ο…Γιάννης Αγιάννης σε μία άθλια κυβέρνηση

Θεόδωρος Σκυλακάκης ο…Γιάννης Αγιάννης σε μία άθλια κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτός πραγματικότητας φαίνεται ότι είναι ο  αναπληρωτής υπουργός   Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης , ο οποίος  μιλώντας για τις μειώσεις στα καύσιμα είπε  ότι «το κυριότερο  είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

«Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης», συμπλήρωσε.

«Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο», είπε ο ίδιος.

«Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο», διερωτήθηκε.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό  πολλά σχόλια και έφεραν αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καθώς  ο υπουργός θέλησε να δώσει και ιδεολογικό υπόβαθρο στην κυβερνητική ανικανότητα .

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού ανέφερε ότι «ο  Θόδωρος Σκυλακάκης μας ενημέρωσε ότι δεν μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα, γιατί δεν θέλουν να ευνοήσουν τους πλούσιους», αναφέρει αρχικά σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτούς που “τιμώρησαν” με τη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας», πρόσθεσε  με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολλά σχόλια με πιο επικριτικό αυτό του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.

«Καμία σχέση με πραγματικότητα, κοινωνία», ο Γιώργος  Κύρτσος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter  επικρίνοντας  τον Χρήστο Σταϊκούρα για τις  προβλέψεις του για τον πληθωρισμό λέγοντας ότι «έκανε προϋπολογισμό με πρόβλεψη πληθωρισμού 1% για το 2022» και τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 5,5% σύμφωνα με τη Eurostat.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη, , έγραψε  ότι «ο άλλος νομίζει ότι καύσιμα και αυτοκίνητα είναι για τους πλούσιους για αυτό πρέπει να μείνουμε με ρεκόρ ακρίβειας στη βενζίνη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X