Eretiki Κουζίνα

Healthy φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο

Healthy φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φριτάτα διαφέρει από την ομελέτα γιατί το γέμισμά της είναι ανακατεμένο με τα αυγά και δεν είναι διπλωμένο στο εσωτερικό όπως στην ομελέτα.

Συστατικά

1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. σπαγγέτι, high protein
10 ασπράδια, από μεσαία αβγά
100 γρ. γάλα
1 κ.σ. ρίγανη
200 γρ. τσένταρ, light
300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ντοματίνια

Για το σερβίρισμα

ρίγανη
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά στο τηγάνι, χωρίς να βάλουμε ελαιόλαδο, για να πάρουν καπνιστό άρωμα και γεύση.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι, αλάτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μισό τσένταρ, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι από το τηγάνι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα σκεύος για παέγια 28 εκ. Βάζουμε το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο τσένταρ.
Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X