Συνταγές

Καλοκαιρινό μπριάμ με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα

Καλοκαιρινό μπριάμ με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινό μπριάμ στο φούρνο, με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα, απλά δοκιμάστε το. Δεν είναι δύσκολο θέλει λίγο χρόνο μόνο να αφιερώσετε.

Υλικά

5 κολοκυθάκια
3 καρότα
2 πατάτες
2 σφιχτές ντομάτες
2 πιπεριές κέρατο
4 πιπεριές φλωρίνης
300 γρ. κατσικίσιο τυρί
Σάλτσα
100ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml νερό
αλάτι-πιπέρι
Κρούστα
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ μυζήθρα
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
Εκτέλεση
Όλα τα λαχανικά να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες
Κρούστα: σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρούστας.
Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Μετά το φρέσκο κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί και μετά ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε τον μαϊντανό και το βγάζουμε από την φωτιά.
Μπριάμ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε όλα τα λαχανικά καλά. Λαδώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε τα λαχανικά και την μυζήθρα. Περιχύνουμε το μπριάμ με τη σάλτσα και από πάνω το μείγμα κρούστας.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X