Συνταγές

Μπιφτέκια δίαιτας αφράτα με πάγο

Μπιφτέκια δίαιτας αφράτα με πάγο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάνετε δίαιτα και δεν θέλετε ίχνος ψωμιού ή φρυγανιάς στα μπιφτέκια σας χωρίς να συμβιβαστείτε στην αφράτη υφή τους; Χτυπήστε τα με πάγο στο μπλέντερ

Υλικά για 6 μερίδες
500 γρ. κιμά χοιρινό περασμένο μία φορά απ’ τη μηχανή του κιμά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο περασμένο μία φορά απ’ τη μηχανή του κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κουτ. σουπ. κρασί κόκκινο ξηρό, προαιρετικά
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 πρέζα μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο, προαιρετικά
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των χεριών
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για το ταψί ή τη σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τους δύο κιμάδες μαζί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο πάγο. Βάζετε τον γάντζο (εργαλείο μίξερ) και δουλεύετε για 7-8 λεπτά μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να ασπρίσει το μείγμα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρετε τον κιμά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ζυμώνετε με τα χέρια σας για τουλάχιστον 8 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και οι υφές. Σκεπάζετε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει.

3. Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε σε μετρίου μεγέθους μπιφτέκια και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί. Αν θέλετε, τα αφήνετε σκέτα, αλλιώς μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με πατατούλες και φετούλες από φρέσκιες ντομάτες και για άρωμα μπορείτε να ρίξετε μία σκελίδα σκόρδο. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε σκέτα σε μια σχάρα στο φούρνο κάτω απ’ την οποία έχετε τοποθετήσει ένα ταψί με νερό ώστε να ενυδατώνονται.

4. Το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20′-25′. Σερβίρετε ενώ είναι ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Ο πάγος με συνδυασμό με τη φυγόκεντρη δύναμη του μίξερ σπάει τις ίνες της πρωτεΐνης του κρέατος με αποτέλεσμα να έχετε ένα αφράτο μπιφτέκι χωρίς τη προσθήκη ψωμιού ή φρυγανιάς. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να το έχετε δουλεύοντας τον κιμά σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος.

Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X