Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Κάνετε δίαιτα και δεν θέλετε ίχνος ψωμιού ή φρυγανιάς στα μπιφτέκια σας χωρίς να συμβιβαστείτε στην αφράτη υφή τους; Χτυπήστε τα με πάγο στο μπλέντερ
Υλικά για 6 μερίδες
500 γρ. κιμά χοιρινό περασμένο μία φορά απ’ τη μηχανή του κιμά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο περασμένο μία φορά απ’ τη μηχανή του κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κουτ. σουπ. κρασί κόκκινο ξηρό, προαιρετικά
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 πρέζα μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο, προαιρετικά
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των χεριών
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για το ταψί ή τη σχάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τους δύο κιμάδες μαζί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο πάγο. Βάζετε τον γάντζο (εργαλείο μίξερ) και δουλεύετε για 7-8 λεπτά μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να ασπρίσει το μείγμα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρετε τον κιμά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ζυμώνετε με τα χέρια σας για τουλάχιστον 8 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και οι υφές. Σκεπάζετε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει.
3. Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε σε μετρίου μεγέθους μπιφτέκια και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί. Αν θέλετε, τα αφήνετε σκέτα, αλλιώς μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με πατατούλες και φετούλες από φρέσκιες ντομάτες και για άρωμα μπορείτε να ρίξετε μία σκελίδα σκόρδο. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε σκέτα σε μια σχάρα στο φούρνο κάτω απ’ την οποία έχετε τοποθετήσει ένα ταψί με νερό ώστε να ενυδατώνονται.
4. Το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20′-25′. Σερβίρετε ενώ είναι ζεστά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Ο πάγος με συνδυασμό με τη φυγόκεντρη δύναμη του μίξερ σπάει τις ίνες της πρωτεΐνης του κρέατος με αποτέλεσμα να έχετε ένα αφράτο μπιφτέκι χωρίς τη προσθήκη ψωμιού ή φρυγανιάς. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να το έχετε δουλεύοντας τον κιμά σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος.
Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Χριστός Ανέστη και καλό Πάσχα!
Μητρόπολη Αθηνών: Ακολουθία της Ανάστασης (pics)
Σάμος: Σκότωσε τον πατέρα της γιατί πίστευε ότι θα την δηλητηρίαζε
Πρώτο τρέϊλερ για την ταινία “Megalopolis”, του Φράνσις Φορντ Κόπολα!
«Όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης «πηδά» την ιστορία»! Απάντηση σε άρθρο του από τη Φ.Αργυρού
Ιερουσαλήμ: Οι Ισραηλινοί συνέλαβαν τη φρουρά του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου
Πρώτη Ανάσταση: Viral ξανά τα βίντεο με τον «ιπτάμενο» ιερέα στη Χίο και τους Μπότηδες στην Κέρκυρα
Ολες οι Ειδήσεις
- Χριστός Ανέστη και καλό Πάσχα!
- Μητρόπολη Αθηνών: Ακολουθία της Ανάστασης (pics)
- Σάμος: Σκότωσε τον πατέρα της γιατί πίστευε ότι θα την δηλητηρίαζε
- Πρώτο τρέϊλερ για την ταινία “Megalopolis”, του Φράνσις Φορντ Κόπολα!
- «Όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης «πηδά» την ιστορία»! Απάντηση σε άρθρο του από τη Φ.Αργυρού
- Ιερουσαλήμ: Οι Ισραηλινοί συνέλαβαν τη φρουρά του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου
- Πρώτη Ανάσταση: Viral ξανά τα βίντεο με τον «ιπτάμενο» ιερέα στη Χίο και τους Μπότηδες στην Κέρκυρα
- Ανάσταση με τον Πέτρο Ιακωβίδη στο «Σπίτι με το MEGA» και πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες
- Σκληρή κόντρα ανάμεσα σε Ισπανία και Αργεντινή μετά τη δήλωση ότι ο Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ναρκωτικά
- Αννα Παναγιωτοπούλου: Το τελευταίο αντίο από τον Θανάση Ευθυμιάδη