Βουλή: Τεταμένο το κλίμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

Σε τεταμένο κλίμα και με διακοπή δυο φορές συνεδρίασε σήμερα, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Το θέμα που απασχόλησε την επιτροπή ήταν η καταγγελίες του αν. υπουργού Παύλου Πολάκη για «23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ» για τις οποίες ο αν. υπουργός ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για «ρουσφέτια» του Άδωνιδος Γεωργιάδη επί υπουργίας του. Εξεταζόμενη μάρτυρας ήταν η Αικατερίνη Πολύζου η οποία εργάζεται στον Οργανισμό από το 2002, στο τμήμα οικονομικής διαχείρισης, ενώ από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος.

Τα αίματα άναψαν μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Θεοφύλακτου και του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη όταν ο πρώτος κατηγόρησε την μάρτυρα κ. Πολύζου ότι «συνεννοείται με τους βουλευτές της ΝΔ» καθώς η ίδια αρνήθηκε, καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, με την αιτιολογία πως ό,τι είχε να πει και να καταθέσει το έχει καταθέσει στον εισαγγελέα στον οποίο έχει κληθεί δύο φορές σε ανωμοτί κατάθεση.

Στην επιμονή της κ. Πολύζου «στο δικαίωμα της σιωπής» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Θεοφύλακτος-Καββαδία) διείδαν προσπάθεια συνεννόησης με βουλευτές της ΝΔ, με τον κ. Μηταράκη να ζητά εξηγήσεις και να απειλεί με αγωγές τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεοφύλακτο. Ο τελευταίος με τη σειρά του αντέτεινε «είναι ντροπή του κ. Μηταράκη. Να ντρέπεστε. Να συνεννοείστε με τη μάρτυρα για το τι θα κάνει», και τον κ. Μηταράκη να αντιλέγει σε αντίστοιχο ύφος, λέγοντας «ζητώ τη προστασία της λειτουργίας της Βουλής».

Τελικά, παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης δίνοντας ένα τέλος στην αντιπαράθεση ώστε να συνεχιστεί η εξέταση της μάρτυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ