Θέμα

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Τον έπιασε για απάτη η «Αρχή για το Ξέπλυμα» -Πόρισμα καταπέλτης για τις δωρεές -Τι απαντά στις κατηγορίες

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Τον έπιασε για απάτη η «Αρχή για το Ξέπλυμα» -Πόρισμα καταπέλτης για τις δωρεές -Τι απαντά στις κατηγορίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έγινε γνωστός από τα συσσίτια που προσέφερε σε πρόσφυγες και ανέργους. Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» , όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, φέρεται ότι μαζί με μία συγγενή του και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από τον Ιανουάριο του 2020, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές για την κοινωνική κουζίνα. Ωστόσο, επρόκειτο για απάτη, καθώς «το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι».

Σύμφωνα με το πόρισμα, το ποσό που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.000 ευρώ.

Η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων, τόσο του κ. Πολυχρονόπουλου, όσο και των δύο φερόμενων συνεργών του.

«Αν έχω κάνει ξέπλυμα να έρθουν να με πάρουν»

Πάντως ο ίδιος ο κ. Πολυχρονόπουλος αρνείται όσα περιγράφονται στο πόρισμα. «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος» δήλωσε στον Alpha.

Σοκαρισμένοι από την είδηση είναι και οι εργαζόμενοι στη δομή της κοινωνικής κουζίνας στον Κεραμεικό.
Το εν λόγω πόρισμα φέρεται να αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από το 2020 συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, έδωσε τη δική του απάντηση στις κατηγορίες που φέρεται να αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολυχρονόπουλος μίλησε στον Alpha για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η οποία επικαλείται πόρισμα της αντίστοιχης Αρχής.

Το εν λόγω πόρισμα φέρεται να αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από το 2020 συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος είναι αυτή τη στιγμή στην Πάτρα με αφορμή το καρναβάλι. «Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο-τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha.

«Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ.: τυχερά παιχνίδια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο-δυο κατοστάρικα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον “Άλλο Άνθρωπο”», ανέφερε επίσης ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Στην κάμερα μίλησε και η αδελφή του, η οποία είπε ότι όλες οι δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας της και του συζύγου της, γιατί ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δεν είχε λογαριασμό. Δήλωσε ωστόσο, ότι ποτέ δεν ελέγχθηκαν αυτοί οι λογαριασμοί.

Μάλιστα, πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του 2023 σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε τιμητικές διακρίσεις, σε συμπολίτες μας, που έχουν διακριθεί για την κοινωνική τους δράση και την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. Ανάμεσά τους και ο ιδρυτής της κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος από το 2011 παρέχει γεύματα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη και συντρέχει οικογένειες που στερούνται πόρων.

Πού πήγαιναν τα χρήματα από τις δωρεές

Οι ελεγκτές επισημαίνουν στο πόρισμα ότι τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του. Από εκεί γίνονταν κινήσεις λογαριασμών σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή καθώς και της απάτης.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο φερόμενων συνεργών του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό.

Η υπόθεση έρχεται στο φως ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα όσα συνέβαιναν στην “Κιβωτό του Κόσμου”. Οι κατηγορίες που περιγράφονται στο πόρισμα είναι ιδιαίτερα σοβαρές και αφορούν σε έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Η πρωτοβουλία της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» αγκαλιάστηκε από επώνυμους και ανώνυμους, ενώ μετείχαν πλήθος εθελοντών, από διάσημους τραγουδιστές έως και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X