Θέμα

Σκάνδαλο Μητσοτάκη και Μυλωνά η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σκάνδαλο Μητσοτάκη και Μυλωνά η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο ίδιο σκάνδαλο συμμετείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης, καθώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρώτο γιατί έλαβε την απόφαση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζημιώνοντας την Εθνική Τράπεζα και τους μετόχους της κατά 850 εκατομμύρια ευρώ και ο δεύτερος γιατί επιτρέπει να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά 350 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Δηλαδή έχουμε μία πώληση που ζημιώνει το Δημόσιο κατά 350 εκατομμύρια ευρώ και ο πιο αρμόδιος όλων ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν κάνει καμία ενέργεια να αποτρέψει τη ζημιά, αλλά αντίθετα διευκολύνει τον φίλο του με τον οποίο έπαιζε τένις, τον Παύλο Μυλωνά να προχωρήσει στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και να ζημιώσει μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, την ίδια την τράπεζα και το ελληνικό Δημόσιο.

Σκάνδαλο Εθνικής Ασφαλιστικής: Η Εθνική Τράπεζα ζημιώνεται κατά 850 εκατ. ευρώ

Ασφαλώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τη ζημιά του Δημοσίου, γιατί ήδη υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα (όχι ασφαλώς των πετσοταϊσμένων Μέσων Ενημέρωσης) και επίσης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι σκάνδαλο η απώλεια των 350 εκατομμυρίων ευρώ, αφού τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να ψηφίσουν υπέρ της πώλησης ήθελαν κάλυψη από τυχόν αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα. Οπερ και εγένετο.

Αλήθεια γιατί να θέλουν τέτοια κάλυψη αν δεν ήταν σκάνδαλο, αν δεν ζημιώνονταν το Δημόσιο, η Εθνική Τράπεζα και οι μικρομέτοχοι της τράπεζας; Γιατί να ζητούν ατιμωρησία αν η πώληση ήταν συμφέρουσα και ελκυστική.

Αλήθεια είναι απορίας άξιο πως και γιατί ο Παύλος Μυλωνάς, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας και σε λίγες μέρες η γενική συνέλευση των μετόχων, ζημιώνουν την τράπεζα κατά 850 εκατομμύρια ευρώ;

Είναι ένα ερώτημα που απαιτεί απάντηση, η οποία δεν μπορεί να είναι οικονομικού χαρακτήρα, γιατί αυτή δόθηκε και έγραψε ζημιά 850 εκατομμύρια για την Εθνική Τράπεζα. Και αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν κάποια στιγμή κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που προστατεύει τα τραπεζικά στελέχη απαγορεύοντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση του εισαγγελέα και την έναρξη οποιασδήποτε δικαστικής ενέργειας με έγκληση της ίδιας της τράπεζας. Δηλαδή να το πούμε απλά το παλαβό της υπόθεσης. Για να υπάρξει τιμωρία θα πρέπει ο Παύλος Μυλωνάς να στραφεί εναντίον του Παύλου Μυλωνά για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θέλει μπορεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει την σκανδαλώδη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με μία απόφαση με ένα τηλεφώνημα στον φίλο του και συμπαίκτη στο τένις Παύλο Πυλωνά.

Σκάνδαλο Εθνικής Ασφαλιστικής: Αλχημείες της Εθνικής Τράπεζας για να δικαιολογήσει την πώληση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X