ΩTop άρθρα

Αλλαγή του έτους ή του «εγώ» ;

Αλλαγή του έτους ή του «εγώ» ;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μήπως όμως αντί για την ελπίδα αυτή, θα πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κρατήσουμε μόνο τα όμορφα από τη χρονιά που φεύγει και ταυτόχρονα το κουράγιο και τη θέληση για να κάνουμε εμείς τις αλλαγές που επιθυμούμε στις ζωές μας για το νέο έτος;

Μήπως να αφήσουμε την ψευδαίσθηση πως όλα θα αλλάξουν σαν μάνα εξ ουρανού και να πατήσουμε γερά στα πόδια μας ξεκινώντας ένα νέο ξεκίνημα; Είναι η κακιά αυτή συνήθεια που έχουμε να προσδοκούμε τα καλύτερα χωρίς κόπο.

Γράφει η Ευαγγελία Ιακωβίδου

Αν κάνουμε μία λίστα με όσα θέλουμε να θυμόμαστε και όσα θελουμε να διορθωθούν στη ζωη μας λίγο πριν την αλλαγή θα συνειδητοποιήσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά που έχουμε σκεφτεί ότι χρειάζονται διόρθωση είναι πραγματάκια τόσο μηδαμινά σαν μία σταγόνα σε ολόκληρο ωκεανό. Στη ζωή δεν θα είναι ποτέ όλα όπως ακριβώς τα θέλουμε, πάντα θα υπάρχει αυτό το κάτι που θα μας κάνει να σκεφτόμαστε αρνητικά και να χάνουμε την ισορροπία στο χάος που βαδίζουμε όλοι.

Κανείς δεν είπε πως ο βίος μας θα είναι κάτι το εύκολο, μόνο στο δικό μας το μυαλό βρίσκεται και μας χαïδεύει τα αυτιά προκειμένου να νιώσουμε μία στιγμή ανακούφησης.

Κάθε εμπόδιο που εισέρχεται στον δρόμο μας είτε το κατανοούμε είτε όχι είναι για καλό. Είναι για να μας δυναμώσει σε μία μικρή στιγμή αδυναμίας και να μας δώσει προσπερνώντας το κουράγιο για τα επόμενα που θα έρθουν. Θα έπρεπε να βλέπουμε την ζωή σαν μία συνεχής πρόκληση, μία πρόκληση και ένα παιχνιδι στο οποίο επιβιώνουν μόνο οι δυνατοί.

Ακούγεται εγωιστικό αλλά μόνο έτσι πεισμόνουμε για να συνεχίσουμε και στο τέλος να φανούμε δυνατοί. Το λάθος μας όμως είναι πως για κάθε σήμερα νιώθουμε ένα βάρος και ελπίζουμε για το αύριο, μα μόλις το αύριο φανεί εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα.

Ρίσκο, αυτό χρειάζεταινα πράξουμε. Να παίρνουμε ρίσκα για την παραμικρή αλλαγή γιατί μόνο έτσι όντως θα αλλάξει πραγματικά κάτι, διαφορετικά δημιουργούμε ένα φαύλο κύκλο. Δεν θα πρέπει με κάθε αλλαγή έτους να υπάρχει και μια αλλαγή του «εγώ» μας; Πότε θα πάρουμε την απόφαση να γίνει αυτό; Στην φετινή αλλαγή ή σε κάθε επόμενη που θα έρχεται θα λέμε τα ίδια λόγια; Η ζωή χρειάζεται αλλαγές, όχι επανάληψη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X