Διεθνή

Βρετανοί ακροδεξιοί «περιπολούν» στις ακτές για μετανάστες

Βρετανοί ακροδεξιοί «περιπολούν» στις ακτές για μετανάστες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ακροδεξιά πολιτική οργάνωση «Britain First» περιπολεί τις παραλίες στον νότο της Βρετανίας για να εντοπίσει, όπως λέει, μετανάστες που θα διασχίσουν τη Μάγχη.

Η οργάνωση λέει πως έστειλε δικούς της ανθρώπους, όπως αναφέρει η New York Post, σε παραλία κοντά στο Ντόβερ, για να περιπολούν για μετανάστες που πιθανώς επιχειρούν να περάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία, με κίνδυνο της ζωής τους.

Η Britain First ανέβασε εικόνες από την «πατριωτική περιπολία για μετανάστες» στην ιστοσελίδα της, σημειώνοντας: «Εξοπλισμένοι με πυρσούς και κιάλια, οι ακτιβιστές μας έκαναν περιπολία στην παραλία για τυχόν μετανάστες».

Η οργάνωση αποκαλεί την κίνηση αυτή «Επιχείρηση Λευκοί Βράχοι» και επισημαίνει πως εάν εντοπίσει μετανάστες θα ειδοποιήσει την αστυνομία και την ακτοφυλακή.

Πολλοί άνθρωποι με αφίσες συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο

Ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Σέφιλντ του Νότιου Γιορκσάιρ, έχει ουσιαστικά μετατρέψει τους δημοτικούς του συμβούλους σε συνοριοφύλακες, σύμφωνα με το opendemocracy.net . Το συμβούλιο θα είναι ενήμερο και θα γνωρίζει για τον μετανάστη-πρόσφυγα αν είναι άστεγος, άπορος και ζει σε παραγκουπόλεις και «δεν έχει όλες τις εγκρίσεις» για διαμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα θεωρείται παράνομος και θα καλείτε η αστυνομία και η ακτοφυλακή.

Οι αιτούντες άσυλο, τα μέλη των προσφύγων της ομάδας δράσης για τη μετανάστευση και το άσυλο του South Yorkshire (SYMAAG) έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στην προσωπική παρενόχληση, ρατσισμό και διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Ενώ τον Ιούλιο, το SYMAAG ανακάλυψε ένα έντυπο αίτησης στην ιστοσελίδα του συμβουλίου, το οποίο είχε υποβληθεί στην κυβέρνηση ζητώντας χρήματα από το Ταμείο Ελέγχου της Μετανάστευσης το 2017, χωρίς να τα χρησιμοποιήση.

Το SYMAAG διοργανώνει διαμαρτυρία στις 19 Σεπτεμβρίου έξω από το Δημαρχείο του Σέφιλντ, όπου η επιτροπή του συμβουλίου συζητά το θέμα.«Θα ζητήσουμε από το συμβούλιο να τερματίσει αυτές τις ενέργειες κατά των μεταναστών σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και την επιβολής του νόμου » τονίζουν.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Yeni safak: Το Ορούτς Ρέις φόβισε τους Έλληνες

Σαμαράς: Απειλές σε Μητσοτάκη για διάλυση της ΝΔ μέσω… Μπαλτάκου!

Μπογδάνος: «Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν Άδωνι»! (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X