Υγεία

Ο ελληνικός καφές είναι ο πιο υγιεινός – Μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Ο ελληνικός καφές είναι ο πιο υγιεινός – Μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμιες μελέτες έχουν δείξει εδώ και χρόνια ότι ο ελληνικός καφές έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, με κάποιες να υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μιας κούπας ελληνικού καφέ την ημέρα μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής!

Η κύρια διαφορά μεταξύ του ελληνικού καφέ και άλλων καφεϊνούχων ροφημάτων, είναι ότι ο ελληνικός καφές συνήθως πίνεται πιο αργά σε συγκεντρώσεις, με την οικογένεια και τους φίλους, είτε στο σπίτι είτε σε κάποια καφετέρια. Αυτό υποδηλώνει ότι κάποια από τα οφέλη για την υγεία, πέρα ​​από το ίδιο το ρόφημα, μπορεί να σχετίζεται και με τον χαλαρό τρόπο ζωής των Ελλήνων, ο οποίος λέγεται ότι μειώνει το στρες.

Η άλλη βασική διαφορά είναι ότι ο βρασμένος ελληνικός καφές βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε σχέση με άλλους τύπους καφέ. Το ενδοθήλιο είναι ένα σύνθετο και οργανωμένο σύνολο κυττάρων, το οποίο καλύπτει τον αυλό όλων των λεμφαγγείων και των αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένου του στρώματος της καρδιάς που ονομάζεται ενδοκάρδιο και επηρεάζεται από τη γήρανση και τον τρόπο ζωής. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να ενισχύσει την υγεία του ενδοθηλίου και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, ο ελληνικός καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Για παράδειγμα, ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι στο νησί της Ικαρίας, που πίνουν βρασμένο ελληνικό καφέ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία από τους άλλους, με τους περισσότερους ντόπιους να ζουν πάνω ​​από 90 χρόνια.

Πλούσιος σε χλωρογενικό οξύ, πολυφαινόλες, λιποδιαλυτές ουσίες και άλλες ενώσεις που προστατεύουν την καρδιά, ο ελληνικός καφές έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην προστασία των αρτηριών και ενισχύει την συνολική υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο ελληνικός καφές μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, ιδιαίτερα διαβήτη τύπου 2, επειδή αυξάνει τα επίπεδα μιας ορμόνης στο αίμα του ανθρώπου, γνωστής ως SHGB. Αυτή η ορμόνη είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των επιπέδων τεστοστερόνης και οιστρογόνου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Επιπλέον, ο ελληνικός καφές μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σας και ως αποτέλεσμα, μπορείτε να χάσετε περισσότερο βάρος. Με μόνο ένα φλιτζάνι καφέ, ο ρυθμός του μεταβολισμού σας αυξάνεται προσωρινά κατά 15%. Αυτό που κάνει τον ελληνικό καφέ ανώτερο είναι η ποιότητα και η παρασκευή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X