Αθλητισμός

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0 μεγαλειώδης εμφάνιση και βήμα πρόκρισης

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0 μεγαλειώδης εμφάνιση και βήμα πρόκρισης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παναθηναϊκός με τρομερή εμφάνιση πάτησε τη Μαρσέιγ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, επικράτησε 1-0 και πάει στη Μασσαλία σε λίγες ημέρες με προβάδισμα πρόκρισης! Ο Μπερνάρ μετά από απίθανη ομαδική συνεργασία σκόραρε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 83, ενώ η Μαρσέιγ έπαιζε στο τελευταίο μισάωρο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κοντογκμπιά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε να δώσει ταχύτητα και επιπλέον ώθηση στο 1v1 (Μπένιαμιν Βέρμπιτς αντί Μπερνάρ, Γιώργος Βαγιαννίδης αντί Γιάννη Κώτσιρα), ενώ ο σπουδαίος Ντάνιελ Μαντσίνι της ρεβάνς με την Ντνίπρο προτιμήθηκε από τον μέτριο Σεμπαστιάν Παλάσιος.

H Μαρσέιγ αμυνόταν σε διάταξη 4-4-2 και η εντολή του Μαρθελίνο ήταν σαφής: Να παραμένουν κοντά οι γραμμές. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σκοπό να επιβάλει τον ρυθμό του και τα κατάφερε. Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς κινείτο δεξιά για να βγάζει συνεργασίες με τους Βαγιαννίδη-Μαντσίνι.

Οι γηπεδούχοι έτρεχαν πολύ, ήταν μαχητικοί, έπιασαν ποσοστό κατοχής 70% στο 25′ και υποχρέωσαν τον αντίπαλο σε τρεις κίτρινες σε μόλις 31 λεπτά παιχνιδιού.

Με 4-2 τελικές, 2-1 κόρνερ, 7-9 φάουλ και 63% κατοχή, γινόταν σαφές ότι οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς υπερείχαν στις λεπτομέρειες, απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα που όμως είχε πολλά νέα πρόσωπα και έδινε το πρώτο της επίσημο ματς.

Στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός τρόμαξε τη Μαρσέιγ με τις γρήγορες συνεργασίες και την ευχέρεια των παικτών του να πατούν στην αντίπαλη περιοχή.

Έγιναν αρκετές τελικές προσπάθειες σε αυτό το διάστημα, ωστόσο οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να σημαδέψουν εστία, με αποτέλεσμα ο Πάου Λόπες να μην υποχρεωθεί σε απόκρουση.

Στο 57’ ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν από χαμηλό γύρισμα του Χουάνκαρ, ο Μαντσίνι πλάσαρε με το αριστερό λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 59’ η κεφαλιά-ψαράκι του Βιλένα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 65’ ο Τζούριτσιτς πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κοντογκμπιά (είχε «κιτρινιστεί» μόλις στο 1ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σέρβο) κι ο Παναθηναϊκός έπαιξε για περίπου μισή ώρα με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η επιμονή του Παναθηναϊκού και η κυριαρχία του στο γήπεδο επιβραβεύτηκε με ένα γκολ στο 83ο λεπτό. Οι Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ, Ιωαννίδης άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση βολής από την ασίστ του Ιωαννίδη και δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους» και χαρίζοντας στο «τριφύλλι» μία πολύ μεγάλη νίκη.

Το ντεμπούτο του Τζέφρι Κοντογκμπιά με τη Μαρσέιγ δεν εξελίχθηκε καλά, αφού στο 65′ πάτησε τον Τζούριτσιτς και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 83′ Μπερνάρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Βιλένα (78′ Τσέριν), Πέρεθ, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς (71′ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (58′ Κλάινχαϊσλερ), Σπόραρ (72′ Ιωαννίδης).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο): Πάου Λόπες, Κλος, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Λόντι, Βερετού (86′ Γκεντουζί), Κοντογκμπιά, Σαρ (75′ Χαρίτ), Εντιαγέ (74′ Μουγκέ), Ουναΐ (67′ Ρονζιέ), Ομπαμεγιάνγκ (85′ Μπεμπά).

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X