Διεθνή

Ποιοι είναι οι κληρονόμοι των 8 δισ. του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ποιοι είναι οι κληρονόμοι των 8 δισ. του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αναγνώσθηκε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα στο Μιλάνο, προβλέπεται ότι το 53% της εταιρίας Fininvest, η οποία διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Καβαλιέρε, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο.

Οπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.

Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι, ο «μίστερ τιβί» αφήνει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαθήκη φέρει ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργος είχε εισαχθεί στο νοσοκομειο Σαν Ραφαέλε του Μιλανου. Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται:” Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι”.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιριών του ομίλου του σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Το περιοδικό Forbes είχε κατατάξει τον Μπερλουσκόνι ως τον 190ο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, με καθαρή περιουσία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Ήταν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία

Σε ανακοίνωσή της η Fininvest τονίζει πως, κατόπιν ανάγνωσης της διαθήκης από την πρόεδρο και το ΔΣ (τα παιδιά του Σίλβιο, δηλαδή Μαρίνα, Πιερ Σίλβιο, Μπάρμπαρα και Λουίτζι) γίνεται γνωστό ότι από αυτήν προκύπτει ότι κανένα μέρος δεν θα κατέχει έμμεσα τον αποκλειστικό έλεγχο της Fininvest SpA, τον οποίο προηγουμένως ασκούσε ο ίδιος ο πατέρας τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X