Διεθνή

Απίστευτο: Νέα έρευνα δείχνει ότι 65 είδη ζώων… γελάνε! video

Απίστευτο: Νέα έρευνα δείχνει ότι 65 είδη ζώων… γελάνε! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το γέλιο είναι σύμφυτο με την ανθρώπινη φύση. Οι περισσότεροι αρχίζουμε να γελάμε δυνατά πολύ νωρίτερα από ότι μιλάμε ή περπατάμε. Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος που μπορούν να επικοινωνούν τα συναισθήματα τους με γέλιο.

Ερευνητές στο UCLA έχουν εντοπίσει 65 είδη ζώων που κάνουν «φωνές παιχνιδιού», ή αυτό που εμείς θα θεωρούσαμε γέλιο. Ορισμένα εξ αυτών τα γνωρίζαμε ήδη -ξέραμε για παράδειγμα ότι πίθηκοι και αρουραίοι γελάνε- όμως άλλα αποτελούν έκπληξη. Οι οικόσιτες αγελάδες και οι σκύλοι, οι αλεπούδες, οι φώκιες, τρία είδη πτηνών γελάνε με τον ίδιο τρόπο.

Οι επιστήμονες Sasha Winkler και Greg Bryant μοιράστηκαν τα ευρήματά τους σε άρθρο στο περιοδικό Bioacoustics. Οι συγγραφείς διερεύνησαν διάφορους ήχους παιχνιδιού, καταγράφοντάς τους ως θορυβώδεις ή τονικούς, δυνατούς ή ήσυχους, υψηλούς ή χαμηλούς, σύντομους ή μεγάλους, ένα απλό κάλεσμα ή ρυθμικό μοτίβο.

Αν και οι ερευνητές δήλωσαν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να καταγραφεί το γέλιο στη φύση, ειδικά μεταξύ των ζώων με πιο ήσυχες φωνές, έχουμε κάποια παραδείγματα που έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Ας τα απολαύσουμε:

Οι αλεπούδες που γελάνε σαν μικρά παιδιά

Το μικρό γοριλάκι που γαργαλιέται

Γελάνε ακόμα και οι αρουραίοι

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου διαπίστωσαν ότι οι αρουραίοι γελούν όταν τους γαργαλούν -και φαίνεται να απολαμβάνουν το γαργαλητό – αλλά οι φωνές τους είναι υπερηχητικές, οπότε είναι δύσκολο να τις ακούσουμε χωρίς ειδικά όργανα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X