Διεθνή

Ιράν: Ολοκληρώθηκε η επίθεση – Αν το Ισραήλ προκαλέσει θα απαντήσουμε πιο σκληρά

Ιράν: Ολοκληρώθηκε η επίθεση – Αν το Ισραήλ προκαλέσει θα απαντήσουμε πιο σκληρά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν ενημέρωσε τον ΟΗΕ πως η επίθεση στο Ισραήλ «ολοκληρώθηκε» και πως ήταν η πρώτη «απάντηση», ενώ αν υπάρξει νέα πρόκληση, θα απαντήσουν «πιο σκληρά».

Σε ανάρτησή τους οι εκπρόσωποι του Ιράν στον ΟΗΕ, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως: Το Ιράν κάνει λόγο για “νόμιμη άμυνα” βάση του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι η επίθεση «ολοκληρώθηκε» από τη δική τους μεριά. Σημειώνει πως αν το Ισραήλ κάνει «κι άλλο λάθος» τότε η απάντηση θα είναι «πιο αυστηρή»

Συγκεκριμένα το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα επικαλείται η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση.

«Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, προειδοποιεί: «Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!».

 

Αλί Χαμενεΐ: Το «σιωνιστικό καθεστώς θα θερίσει ότι έσπειρε»

Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, σε μια πρώτη του αντίδραση μετά την είδηση ότι η επίθεση ολοκληρώθηκε, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το «σιωνιστικό καθεστώς θα θερίσει ότι έσπειρε».

«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», είχε αναφέρει επίσης ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X