Διεθνή

Ο Αλεξέι Ναβάλνι σταματά την απεργία πείνας

Ο Αλεξέι Ναβάλνι σταματά την απεργία πείνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε πως σταματά την απεργία πείνας που έκανε καθώς οι γιατροί τον προειδοποίησαν πως αν συνεχίσει, θα βάλει τη ζωή του σε μεγάλο κίνδυνο.

Με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Ναβάλνι διαμηνύει πως δεν παραιτείται από το αίτημά του να δει έναν γιατρό της επιλογής του, αλλά αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας.

Πριν από μερικές ημέρες είχε πει πως αισθανόταν πόνο στην πλάτη και έντονο μούδιασμα στα πόδια του και μεταφέρθηκε από τη φυλακή σε νοσοκομείο κρατουμένων όπου εξετάζονταν καθημερινά.

«Δεν αποσύρω το αίτημα να δω τον γιατρό που χρειάζεται, έχω απώλεια αίσθησης σε τμήματα των χεριών και των ποδιών μου… Δεδομένης της εξέλιξης αυτής και των συνθηκών αυτών, αρχίζω τον τερματισμό της απεργίας πείνας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί χαρακτήριζαν την κατάσταση υγείας του Ναβάλνι «ικανοποιητική».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλ. Ναβάλνι στις 31 Μαρτίου, αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας μέσα στη φυλακή, υποστηρίζοντας πως δεν λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.

Τότε, είχε καταγγείλει την άρνηση των αρχών της φυλακής όπου κρατείται, να του παράσχουν τα κατάλληλα φάρμακα, αλλά και να επιτρέψουν στον γιατρό του να τον επισκεφτεί.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X