Διεθνή

‘Οταν ο Μπόρις Τζόνσον ήθελε να βγάλει μία φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη

‘Οταν ο Μπόρις Τζόνσον ήθελε να  βγάλει μία φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει βέβαιος πως ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ένας «καταπληκτικός» Πρωθυπουργός για τη Βρετανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου τον αποκαλεί «μικρό Τραμπ», ενώ ακόμη και η βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House τον έχει χαρακτηρίσει ως τον «λιγότερο επιτυχημένο» Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Boris Johnson gets behind the wheel of a forklift truck in Braintree, England, in July 2019.

Εκκεντρικός όσο λίγοι, ο 55χρονος Τζόνσον, με την τουρκική καταγωγή, λατρεύει την Αρχαία Ελλάδα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Balliol College της Οξφόρδης, όπου εξελέγη πρόεδρος του φοιτητικού κινήματος το 1986.

Εκείνη την εποχή είχε προσκαλέσει στο Λονδίνο την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη για ένα debate σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Γιώργος Θωμάς, στενός συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη, ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία από εκείνη τη συνάντηση.

Δε φάνηκε, όμως, να πείστηκε… Είχε ταχθεί κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι «διασώθηκαν από τον λόρδο Έλγιν» και δικαίως – κατά τον ίδιον – παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Συχνά-πυκνά επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές. Άλλωστε, έχει δικό του σπίτι στο Πήλιο, με πισίνα και πανέμορφη θέα στον Παγασητικό. Από εκεί, πολλές φορές αναχωρεί με σκάφος για τις Σποράδες κι άλλα ελληνικά νησιά.

A young Boris Johnson with Greek Minister Melina Mercouri in 1986

Δείτε ακόμη:

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ξυπνά μνήμες η τραγωδία που σημειώθηκε στον Άγιο Στέφανο με τον νεκρό γιο του Ζαχαριά

Έγκλημα στον Καναδά: Νεαροί «αγνοούμενοι» είναι ύποπτοι για φόνους

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X