Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εξαφανίστηκε από… προσώπου γης ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εξαφανίστηκε από… προσώπου γης ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Ρωσία, καθώς κανείς δεν έχει δει ενώ και 12 μέρες τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, έναν άνθρωπο που είχε εξαιρετική σχέση με τα μίντια και τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία, εμφανιζόταν καθημερινά στις ειδήσεις.

Η τελευταία φορά που ο Σοϊγκού εμφανίστηκε δημόσια στις 11 Μαρτίου. Τότε, το υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Την ίδια μέρα, είχε δημοσιευτεί ένα βίντεο που έδειχνε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας να επισκέπτεται το Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Mandryk, όπου απένειμε βραβεία σε Ρώσους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Πληροφορίες που διακινούνται στο Telegram από το ανεξάρτητο ρωσικό πρακτορείο Agency και αναπαράγονται από ουκρανικά μέσα, κάνουν λόγο ακόμα και για σοβαρή ασθένεια του Ρώσου υπουργού Άμυνας.

Στις 18 Μαρτίου, το όνομα του Σοϊγκού είχε αναφερθεί σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου για συνάντηση του Πούτιν με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το δημοσίευμα ανέφερε πως ο Σοϊγκού ήταν παρών στη συνάντηση, ωστόσο βίντεο και φωτογραφίες από τη συνάντηση αυτή, δεν δημοσιεύτηκαν.

https://youtu.be/jOok5IW13B4

Την ίδια μέρα, 18 Μαρτίου, το ρωσικό κανάλι Channel One μετέδωσε ένα ρεπορτάζ με τον Σοϊγκού να απονέμει βραβεία. Το κανάλι ανέφερε ότι το γεγονός συνέβη εκείνη την ημέρα, ωστόσο η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε, φάνηκε πως είχε ληφθεί από το βίντεο της 11ης Μαρτίου. Και τα τελευταία νέα σχετικά με τη δράση του Σοϊγκού στο site του υπουργείου Άμυνας στις 11 Μαρτίου έχουν σταματήσει.

Άνθρωποι κοντά στον Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρονται, σύμφωνα με το Agency σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας με την καρδιά του. Το Κρεμλίνο δεν έχει τοποθετηθεί ως τώρα για τις συγκεκριμένες αναφορές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X