Διεθνή

Ταϊλάνδη: Βγήκε και όγδοο παιδί από το σπήλαιο – Σταματά για σήμερα η επιχείρηση

Ταϊλάνδη: Βγήκε και όγδοο παιδί από το σπήλαιο – Σταματά για σήμερα η επιχείρηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άλλο ένα παιδί, το όγδοο, βγήκε από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, δύο άτομα, που φαίνεται πως είναι το έκτο και το έβδομο από τα παγιδευμένα παιδιά, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορεία από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα στις 11 π.μ. τοπική ώρα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Τα πρώτα τέσσερα αγόρια, που διασώθηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο είναι καλά στην υγεία τους και ζήτησαν σήμερα στο νοσοκομείο τηγανιτό ρύζι, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης.

Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν χθες Κυριακή μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από το δίκτυο σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στο νοσκομείο Τσιάνγκ Ράι Πρατσανουκρόχ, που βρίσκεται στο κέντρο της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, περίπου 70 χλμ. μακρύτερα.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχουν απεγκλωβιστεί από το σπήλαιο ανέρχονται σε οχτώ (τέσσερα χθες, τέσσερα σήμερα). Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο σπήλαιο παραμένουν άλλα τέσσερα παιδιά και ο προπονητής τους.

Τέλος, όπως μετέδωσε το CNN, η επιχείρηση έλαβε τέλος για σήμερα λόγω σκότους και θα συνεχιστεί αύριο, οπότε οι υπόλοιποι πέντε εγκλωβισμένοι θα μείνουν και απόψε μέσα στη σπηλιά. 

Δύτης αποκαλύπτει: Τα παιδιά ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών για να μην πανικοβληθούν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X