Eretiki Κουζίνα

Χοιρινό µε σέλινο και πατάτες στην κατσαρόλα

Χοιρινό µε σέλινο και πατάτες στην κατσαρόλα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λεμονάτο χοιρινό με σέλινο και πατάτες στην κατσαρόλα. Υπέροχο φαγητό για όλη την οικογένεια!

Υλικά Συνταγής
1½ κιλό χοιρινό σε μερίδες
2 κιλά σέλινο ή σέλερι
2 καρότα τριμμένα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
Εκτέλεση

Για το λεμονάτο χοιρινό με σέλινο και πατατες στην κατσαρόλα, ροδίζουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν. Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.

Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε. Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο, αλλά και χωρίς αυγολέμονο είναι πεντανόστιμο.

Πηγή:argiro.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X