Ελλάδα

Το λάθος του Αντώνη Λιάκου για τον EastMed

Το λάθος του Αντώνη Λιάκου για τον EastMed
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είστε υπέρ ή όχι της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed; Σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι υπέρ. Τυχόν δημοσκόπηση θα έδειχνε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται επίσης υπέρ του αγωγού.

Υπάρχουν, όμως και φωνές οι οποίες εναντιώνονται, όπως για παράδειγμα ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.  Εξέφρασε την αντίθεσή του με ανάρτησή του στο Facebook και τίτλο: Η ευγενής μας τύφλωσις.

Το κύριο επιχείρημα είναι ότι «Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικρότησε την υπογραφή της συμφωνίας. Εξάλλου, στα χρόνια που ήταν κυβέρνηση, εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την κατασκευή του EastMed , ο οποίος αναβαθμίζει γεωπολιτικά και αργότερα και οικονομικά τη χώρα μας.

Μόνο που κύριε καθηγητά μου δεν έχουμε παρά μόνο μία διαφορά με την Τουρκία. Την υφαλοκρηπίδα και την προέκτασή της την ΑΟΖ. Γιατί θα πρέπει να συζητήσουμε για άλλα ζητήματα; Για να ικανοποιηθεί η Τουρκία η οποία διεκδικεί και να πάρει πλούτο που δεν δικαιούται; Ζούμε μαζί με την Τουρκία κύριε Λιάκο δεν σημαίνει κάνουμε παραχωρήσεις στην Τουρκία. Δεν σημαίνει υποχωρούμε στην επιθετικότητά της για να μη βγάλουμε τα μάτια μας, όπως λέτε. Δυστυχώς κάνετε ένα τεράστιο λάθος να ζητάτε διάλογο και συνεργασία με εκείνους που διεκδικούν πράγματα τα οποία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν δικαιούνται.

Ο Προβοκάτορας 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου.

«Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν».

EastMed ο αγωγός που αλλάζει τη μοίρα της Ελλάδας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X