Ευρωαγορές: Πτώση με το βλέμμα… στις εταιρείες

ασιατικές αγορές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Πτωτικά κινούνται στην πλειονότητά τους οι ευρωαγορές. Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις ανακοινώσεις νέων οικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, που άνοιξε σχεδόν αμετάβλητος, υποχωρεί 0,31% στις 371,79 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,22% και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,33%. Στο Λονδίνο ο FTSE κινείται μεταξύ μικρών κερδών και απωλειών.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Randstad βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 2%, καθώς τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, γύρω στις 11.30 ώρα Ελλάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στη Βρετανία.

Έφυγαν… τρέχοντας από τον ΑΔΜΗΕ! Εθελουσία με 35.000 ευρώ μπόνους!

Στην Ασία τα χρηματιστήρια στην πλειονότητά τους κινήθηκαν ανοδικά, λαμβάνοντας στήριξη από τη δυναμική ανάκαμψη της Wall Street, μετά το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι δείκτες στη Wall Street συνέχισαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ράλι τους, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανακτήσουν ένα μέρος από το χαμένο έδαφος μετά το πρόσφατο sell-off.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε άλμα 740 μονάδων στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ενώ σε ποσοστιαία βάση σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη από το 2015. Από την πλευρά τους S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη από τον Ιούνιο του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ