Γυναίκα

Εντίθ Πιάφ – Πάθος για το τραγούδι, πάθος για τη ζωή

Εντίθ Πιάφ – Πάθος για το τραγούδι, πάθος για τη ζωή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εντίθ Πιάφ. Η πιο διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια. Η φωνή της προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Κάθε τραγούδι που ακούμπησε ερμηνευτικά μιλά και περιγράφει όλα τα ανθρώπινα πάθη και δράματα. Η γεννημένη στις 19 Δεκεμβρίου 1915 στο Παρίσι τραγουδίστρια αγαπούσε την πόλη και το κοινό της. Γειτονιά της ήταν η Μονμάρτρη. Στα καμπαρέ της ξεκίνησε να τραγουδά. Η Πιάφ πέθανε στη Γκρας στις 10 Οκτωβρίου 1963.

Η Εντίθ Πιάφ ξεκίνησε να τραγουδά στους δρόμους
Πολλοί γνωστοί και αγαπημένοι Γάλλοι τραγουδιστές ήταν κάποτε καλλιτέχνες του δρόμου. Η Πιάφ προερχόταν από μια πολύ φτωχή οικογένεια, κι έτσι τραγουδούσε στους δρόμους για να βιοπορίζεται. Ο ίδιος της ο πατέρας της ζήτησε να ζητιανεύει και να παίζει στους δρόμους. Η Πιάφ δεν είχε εύκολη ζωή ως παιδί, αλλά οι προκλήσεις και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει είναι εκείνα που διαμόρφωσαν και τον μύθο της.
Καθώς μεγάλωνε, συνέχισε να εργάζεται στους δρόμους. Το τραγούδι στους δρόμους για χρήματα ήταν απαγορευμένο, αλλά κατόρθωσε να κάνει φίλους μέσα στην αστυνομία . Η περιοχή της Πιγκάλ, αλλά και τα κακά αγόρια ήταν μέρος της καθημερινότητάς της.

Αναγνώριση και παρισινά καμπαρέ
Τα τραγούδια της Εντίθ Πιάφ ήταν συγκινητικά, γιατί ένιωθε κανείς την ειλικρίνεια μέσα τους. Τραγουδούσε για τη ζωή και τις καταστάσεις που έπρεπε να περάσει, αυτό ήταν που την έκανε τόσο ανθρώπινη και που έδωσε τη δυνατότητα στον ακροατή να ταυτιστεί μαζί της. Εκείνο που τη διαφοροποιούσε από άλλους καλλιτέχνες είναι ότι η Πιάφ είχε ζήσει αυτό για το οποίο τραγουδούσε. Τράβηξε την προσοχή του διευθυντή καμπαρέ του Gerny’s Λουί Λεπλέ. Την προσέλαβε αμέσως να τραγουδήσει. Ήταν η πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε πραγματικό κοινό και ένιωθε πολύ πιεσμένη και τρομοκρατημένη. Μόλις όμως τελείωσε το τραγούδι της, το κοινό την αποθέωσε. Είχε, μόλις, κερδίσει την αναγνώριση που της άξιζε.
Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη της εμφάνιση, ο Λουί Λεπλέ δολοφονήθηκε. Η Πιάφ ήταν μία από τους υπόπτους. Αυτό τη στεναχώρησε βαθιά, γιατί ο Λεπλέ ήταν στενός της φίλος. Δεν ήθελε ωστόσο να επιστρέψει στους δρόμους και έτσι επικοινώνησε με τον Ρεϊμόντ Ασσό που της είχε προτείνει να συνεργαστεί μαζί του νωρίτερα. Ο Ασσό της έδωσε νέα τραγούδια και της έμαθε πώς να συνθέτει και πώς να ντύνεται για το κοινό. Το 1940, έπαιξε ακόμη και σε ένα έργο με τίτλο Le Bel Indifférent του ποιητή Ζαν Κοκτώ. Πολλοί συνθέτες και συγγραφείς ήθελαν να συνεργαστούν μαζί της και το ρεπερτόριό της μεγάλωσε.

1946 το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες
Το 1946, η Πιάφ πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες με το φωνητικό γαλλικό συγκρότημα Les Compagnons de la Chanson. Αυτό ήταν όταν κυκλοφόρησε το επιτυχημένο τραγούδι Les Trois Cloches. Κατέκτησε το κοινό και έκανε φιλίες με τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σταρ. Άρχισε να παίζει σε ένα καμπαρέ στη Νέα Υόρκη που ονομάζεται Βερσαλλίες. Για τους Αμερικανούς, η Εντίθ Πιάφ εκπροσωπούσε τη Γαλλία.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X