Γυναίκα

Παπούτσια με τακούνια: Τι προσέχουμε πριν τα αγοράσουμε

Παπούτσια με τακούνια: Τι προσέχουμε πριν τα  αγοράσουμε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρίσκετε τα τακούνια σαγηνευτικά και είστε έτοιμες να τραβήξετε τα βλέμματα με τις θηλυκές και εντυπωσιακές εμφανίσεις σας! Αλλά πώς να επιλέξετε τα ιδανικά για τις ανάγκες σας; Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά τους; 

Μπορεί το σχέδιο ενός παπουτσιού να είναι το πρώτο που κοιτάμε σε μια βιτρίνα, ωστόσο δεν θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα καθορίσει την αγορά του.

Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια υποδημάτων από γόβες μέχρι μποτάκια και μπότες που έχουν ωραίο σχέδιο, χρώμα, υλικά και πολλές φορές καλή τιμή. Όμως η κακή κατασκευή τους και τα μη ποιοτικά υλικά τους μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα στη μέση, στην πλάτη, αλλά και στα ίδια τα πέλματα, παραμορφώνοντας ακόμη και τα δάχτυλα.

Γι’ αυτό όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα ζευγάρι τακούνια, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέχετε είναι να είναι άνετα, ανατομικά, ποιοτικά κατασκευασμένα και ξεκούραστα. Το χρώμα και το σχέδιο του παπουτσιού θα πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα!

Τι προσέχουμε πριν αγοράσουμε ένα καινούργιο ζευγάρι τακούνια

  • Τα τακούνια θα πρέπει να δοκιμάζονται σε σκληρό πάτωμα και όχι πάνω σε χαλί ή μοκέτα. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνετε καλύτερα αν σας βολεύουν και αν είναι άνετα και μαλακά.
  • Αποφεύγετε τα παπούτσια με λεπτή σόλα διότι ενδέχεται να γδάρουν το πέλμα αλλά ταυτόχρονα είναι πιο σκληρά στο περπάτημα και στην επαφή με το έδαφος, οπότε επιβαρύνουν τα πόδια σας, προκαλώντας γρήγορα πόνο και δυσφορία.
  • Γενικά, προτιμήστε λίγο πιο χοντρά τακούνια ή πλατφόρμες για τις καθημερινές σας δραστηριότητες και κρατήστε τα στιλέτο και τα λεπτά τακούνια για ειδικές περιπτώσεις και βραδινές εμφανίσεις.
  • Προτιμήστε σχήμα παπουτσιών με στρογγυλεμένη μύτη. Τα μυτερά τείνουν να στριμώχνουν τα δάχτυλα και να προκαλούν πόνο ή παραμορφώσεις.
  • Η καταλληλότερη ώρα για να αγοράσετε παπούτσια και να δείτε πώς σας ταιριάζουν σωστά είναι το απόγευμα! Κι αυτό, γιατί συνήθως προς το απόγευμα τα πόδια είναι πιο πρησμένα.
  • Η τιμή (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις) αποτελεί ένδειξη και της ποιοτικής του κατασκευής. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να δώσετε κάτι παραπάνω και να αγοράσετε άνετα τακούνια καλής ποιότητας. Καλύτερα ένα και καλό, παρά να πάρετε περισσότερα φθηνά ζευγάρια που θα σας προκαλέσουν προβλήματα.
  • Δώστε βάση στο σωστό νούμερο. Ποιο είναι αυτό; Εκείνο που έχει ένα περιθώριο από το μεγάλο δάχτυλο στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού και δεν σας στενεύει μπροστά και πίσω.
  • Αν μια γόβα σας στενεύει ελαφρώς στα πλάγια θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως όλα τα παπούτσια ανοίγουν. Αν όμως, τις νιώθετε αρκετά σφιχτές στα πλάγια, αποφύγετε να τις αγοράσετε διότι ενδέχεται να μην τις φορέσετε ποτέ.

ΠΗΓΗ:WomanIdol

Top 10: Τα ακριβότερα παπούτσια στον κόσμο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X