Θέμα

Έκτακτο – Εκκενώνεται το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος! Πήρε μεγάλη κλίση

Έκτακτο – Εκκενώνεται το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος! Πήρε μεγάλη κλίση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι του Πειραιά όταν το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Ακτή Ξαβερίου πήρε μεγάλη κλίση.

Από τα μεγάφωνα του Ελευθέριος Βενιζέλος δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το πλοίο. Μέσα βρίσκονταν πυροσβέστες και ηλεκτρολόγοι εκτελώντας εργασίες προκειμένου να σβηστεί η φωτιά η οποία καίει ακόμα. Μέσα στο πλοίο υπάρχει ξυλεία με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς, κάτι που προβληματίζει τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Ant1, οι πυροσβέστες ανοίγουν νέα τρύπα στο πλοίο για να εκτονωθεί η πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ χθες, Πέμπτη 30.08.2018, ξεκίνησαν να βγάζουν τις νταλίκες από το πλοίο. Για την ακρίβεια… ό, τι έχει απομείνει από τις νταλίκες, δηλαδή μόνο τα “κουφάρια” των τεράστιων οχημάτων!

Άνθρωποι έβγαζαν τα πράγματά τους μέσα σε μαύρες σακούλες…

Εν τω μεταξύ τα βράδια η ατμόσφαιρα θυμίζει… ταινία θρίλερ. Το πλοίο συνεχίζει να “καπνίζει” και οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές.

Δείτε τις

Το Ελευθέριος Βενιζέλος και το ολονύχτιο θρίλερ

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Δείτε εδώ τις εφιαλτικές εικόνες από την περιπέτεια των επιβατών του πλοίου μεσοπέλαγα

Έως τώρα έχει βγει ένα μεγάλο μέρος των μεγάλων οχημάτων ορισμένα από τα οποία έχουν σημαντικές ζημιές.

Η διαδικασία που ακολουθείται, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας ΑΝΕΚ, είναι η σύνταξη έκθεσης από την ασφάλεια του πλοίου ή του οχήματος για τις ζημιές που έχει υποστεί ένα όχημα και κατόπιν η συνεννόηση με την εταιρεία για τη διαδικασία της αποζημίωσης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X