Καιρός

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με χιόνι ισχυρές καταιγίδες και ανέμους! «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με χιόνι ισχυρές καταιγίδες και ανέμους! «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου και Μαρουσάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Μάρτης… γδάρτης μπαίνει σήμερα (1/3), με την κακοκαιρία «Μπιάνκα» να σκεπάζει πολλές περιοχές της χώρας, όπως επισημαίνει και το έκτακτο δελτίο καιρού.

Την Τρίτη θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Θεσσαλία, στην δυτική και κεντρική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300-400 μέτρα). Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο (200-300 μέτρα) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, που θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις και στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις Κυκλάδες θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Πού θα έχει φαινόμενα στην Αττική για τον Αρναούτογλου

Έντονα φαινόμενα έχει φέρει η κακοκαιρία Bianca, όμως ο καιρός αναμένεται να εμφανίσει βελτίωση, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, παρόλα αυτά η αστάθεια θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, όπως και την Αττική.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3, βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 1η Μαρτίου. Παρόλα αυτά, στην Αττική έντονα φαινόμενα θα παρουσιαστούν προς τα δυτικά τις πρωινές ώρες. Βροχές και κυρίως ψιχάλες θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το μεσημέρι προς το βράδυ.

Παράλληλα, η αστάθεια θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 2 Μαρτίου και στην Αττική, όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα καλυτερέψει, ενώ ως το βράδυ θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο, καθώς από το Σάββατο (5/3) εμφανίζονται ορισμένα σύννεφα από τα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Με κακοκαιρία κάνει ποδαρικό ο Μάρτης στη χώρα μας και μάλιστα τις επόμενες ώρες σήμερα αλλά και αύριο ίσως έρθουμε αντιμέτωποι ακόμη και με προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα

  • Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.
  • Αύριο Τετάρτη οι πυκνές χιονοπτώσεις σταδιακά θα μεταφερθούν πιο νότια επηρεάζοντας τα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και την Πελοπόννησο (ορεινές – ημιορεινές – ημιπεδινές περιοχές). Ταυτόχρονα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Επισημαίνονται τα νότια παράλια της Πελοποννήσου, οι νότιες Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Μεγάλη προσοχή και στους θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι αύριο στα νότια θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν σε εντάσεις ακόμη και τα 9 πρόσκαιρα ίσως και τα 10 μποφόρ προκαλώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες κι όχι μόνο.

Στον επισυναπτόμενο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των βροχοπτώσεων (μπλε αποχρώσεις) – χιονοπτώσεων (λευκές αποχρώσεις) από τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο το βράδυ.

Την Πέμπτη αναμένεται η κακοκαιρία να υποχωρήσει πρόσκαιρα μιας και από την Παρασκευή έρχεται νέο κύμα το οποίο πιθανότατα να επηρεάσει και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Καλό μήνα σε όλες και σε όλους!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X