Κοινωνία

Κλειστά σχολεία σήμερα 27/1 – Τι ισχύει για Αττική

Κλειστά σχολεία σήμερα 27/1 – Τι ισχύει για Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά σχολεία: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή (27/1) σε περιοχές που σύμφωνα με τους ειδικούς θα πληγούν σήμερα από σφοδρές καταιγίδες.

Το απόγευμα της Πέμπτης (26/1) εστάλη 112 στους κατοίκους των Δωδεκανήσων, με την Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ ανακοινώθηκε πως κλειστές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Κλειστά τα σχολεία σε Δωδεκάνησα

Ρόδος

Κλειστά θα είναι σήμερα Παρασκευή (27/1), τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νησί της Ρόδου με απόφαση που εξέδωσε σήμερα ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης.

Η απόφαση εκδόθηκε επειδή -σύμφωνα με τις προβλέψεις- αναμένεται ότι να επικρατήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμη

Παρόμοια απόφαση εκδόθηκε και από τη δήμαρχο Σύμης, Ελ. Παπακαλοδούκα και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης

Κάρπαθος
Την αναστολή λειτουργίας, την Παρασκευή 27/1 όλων των Σχολείων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καρπάθου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών αλλά και η αποφυγή ατυχημάτων, εξέδωσε ο Δήμος Καρπάθου.

Κως
Ο Δήμαρχος στη Κω με σχετική ανακοίνωση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο (27/01), λόγω των καιρικών φαινομένων. Η απόφαση αφορά και τις μονάδες Προσχολικής Αγωγής.

Νίσυρος
Ο Δήμος της Νισύρου αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κατά την Παρασκευή 27/1, για την προληπτική προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Η αναστολή αφορά και στις μονάδες Προσχολικής Αγωγής.

Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο
Με απόφαση του Δήμου Ζακύνθου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στη Ζάκυνθο λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νησί από το βράδυ της Τετάρτης.

Στη σχετική απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος, αναφέρεται:

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Επίσης, κλειστά θα είναι και τα σχολεία στο Κάτω Νευροκόπι μετά από απόφαση του δημάρχου.

Αττική
Ωστόσο, ανοιχτά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική, σήμερα Παρασκευή (27/1), όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε, τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες ώρες.

Χθες, μετά τον πολύ όγκο νερού που έπεσε χθες στην Αττική, αποφασίστηκε να μην γίνουν τα μαθήματα χθες, Πέμπτη (26/1) στα απογευματινά και νυχτερινά τμήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X