Κοινωνία

Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα απώλεια για τον καλλιτεχνικός χώρο, καθώς πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου.

Την είδηση για τον θάνατο της ηθοποιού Χαριτίνης Καρόλου έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

 

«Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο …η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως καλό ταξίδι Χαριτίνη μου…θα σε θυμάμαι πάντα», ήταν η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα.

maritimi_e3c69.jpg

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ηταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας της. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του ’50 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Το 1986 παντρεύτηκε τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε το 1997. Δεν απέκτησε παιδιά και αφοσιώθηκε στο θέατρο.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μία σπουδαία ηθοποιός και στενή φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Μάλιστα είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα» υποδυόμενες τις αντίζηλες.

Το όνειρο της Χαριτίνης Καρόλου ήταν να γίνει αεροσυνοδός, γι’αυτό ξεκίνησε να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Τότε, μια φίλη της με την οποία έκανε μαζί της μάθημα στα Αγγλικά της ζήτησε να τη συνοδεύσει στη σχολή δημοσιογραφίας όπου φοιτούσε. Όταν μπήκαν στην αίθουσα έκανε μάθημα ο θρυλικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Μελάς, ο οποίος μόλις την είδε σταμάτησε το μάθημα.

Την πλησίασε και τη ρώτησε τι ήθελε να γίνει και του απάντησε «ηθοποιός». Τότε, της πρότεινε να δουλέψει ως γραμματέας του και παράλληλα θα τη βοηθούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Όταν ξεκίνησε να φοιτά στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών σταμάτησε να εργάζεται για λογαριασμό του.

 

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς» (1970), «Όμορφες μέρες» (1970), «Ζαβολιές» (1969), «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω», «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Το 1980 συνεργάστηκε με τη Βουγιουκλάκη με την οποία έγιναν καλές φίλες. Όπως είχε αναφέρει , το μόνο που της ζητούσε η Βουγιουκλάκη ήταν να μην φοράει κόκκινα ρούχα και ψηλοτάκουνα, καθώς ήταν πολύ ψηλή. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι πήγαινε συχνά στο σπίτι της με τον σύζυγό της και πως η Βουγιουκλάκη της είχε εκμυστηρευτεί ότι έπρεπε να είχε παντρευτεί τον Πλωρίτη και όχι τον Παπαμιχαήλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X