Κοινωνία

«Ψευτογιατρός με τα βλαστοκύτταρα»: Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία

«Ψευτογιατρός με τα βλαστοκύτταρα»: Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ψευτογιατρός με τα βλαστοκύτταρα»: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη, κατά συρροή, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εις βάρος ενός 56χρονου φυσικοθεραπευτή, από την Αθήνα, ο οποίος παρουσιαζόταν ως γιατρός σε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία, με ενέσεις βλαστοκυττάρων και τους αποσπούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Τουλάχιστον 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους γιατί διέκοψαν την ιατρικά ενδεδειγμένη θεραπεία τους ενώ προέκυψε ότι ο «ψευτογιατρός» χορήγησε θεραπευτικά σκευάσματα -χωρίς καμία φαρμακευτική ιδιότητα- σε περισσότερους από 20 ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος φέρεται πως συνεργαζόταν με έναν Γερμανό γιατρό ο οποίος είχε έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης ενώ σήμερα φέρεται πως βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Και στο συγκεκριμένο πρόσωπο απαγγέλθηκαν οι παραπάνω κατηγορίες.

Σε βάρος του 56χρονου και του συνεργού του, μέχρι πρότινος, είχε σχηματιστεί δικογραφία μόνο για απάτη, στην Αθήνα, αλλά δεν είχε ερευνηθεί η διάσταση της σωματικής βλάβης σε βάρος των θυμάτων.

Ύστερα από σχετική καταγγελία για θάνατο ασθενή ξεκίνησε η έρευνα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ενώ εξετάστηκαν ιατρικοί φάκελοι ασθενών από το 2005 μέχρι και πρόσφατα.

Οι δράστες φέρονται ότι αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X