Κοινωνία

Πυρά κατά Ερντογάν για την κλειστή Θεολογική Σχολή στη Χάλκη

Πυρά κατά Ερντογάν για την κλειστή Θεολογική Σχολή στη Χάλκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε το «παρών» την Κυριακή το πρωί στη Χάλκη για τη γιορτή της ίδρυσης της σχολής.

Ο Παναγιώτατος βρέθηκε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία επι τη μνήμη του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, προστάτη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Ο Πατριάρχης τόνισε ότι «συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να προσευχόμαστε για την επαναλειτουργία της», ενώ ανέφερε ότι πρέπει «να καλλιεργείται και να διακηρύσσεται η ορθόδοξη πίστη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι «προσευχόμαστε συνεχώς να ανοίξουν οι πύλες της σχολής και να χτυπήσει το κουδούνι της. Τίποτα δεν ευδοκιμεί στην Εκκλησία εάν δεν έχει σταθερά θεολογικά θεμέλια».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Μητροπολίτης Δέρκων, ο οποίος είναι πρόεδρος της εφορίας της Ιεράς μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται και η Θεολογική Σχολή, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Χαρακτήρισε «άδικο» το κλείσιμο της σχολής, ενώ όπως είπε, «Οι αρχές αυτής της χώρας ανέστειλαν τη λειτουργία της και μάλιστα όταν το πολίτευμα αυτής της χώρας θεωρείται ότι είναι δημοκρατικό.

Είναι άξιο απορίας που η σχολή έχει λειτουργήσει σε καθεστώτα αυταρχικά και μοναρχικά και να μην μπορεί να λειτουργήσει εις δημοκρατικά υποτίθεται».

Αναφερόμενος στα 50 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η σχολή παραμένει κλειστή σημείωσε:

«50 χρόνια διαψεύδονται οι ελπίδες και οι αγώνες μας, 50 χρόνια προσπαθεί ο Πατριάρχης αλλά δεν έχει αποδώσει καρπούς ο αγώνας του, 50 χρόνια εμπαιγμών από τους αρμόδιους της χώρας αυτής για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, 50 χρόνια δοκιμάζουν την υπομονή μας και την καρτερικότητά μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X