Media

Έμα Τόμσον: «Περνάς τα 50 και είσαι αόρατη- Ενώ είναι αποδεκτό ο Κλούνεϊ να είναι με κάποια νεότερή του»

Έμα Τόμσον: «Περνάς τα 50 και είσαι αόρατη- Ενώ είναι αποδεκτό ο Κλούνεϊ να είναι με κάποια νεότερή του»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Έμα Τόμσον, όμως, με τη νέα της ταινία θέλει να διαλύσει το στερεότυπο. «Αν διαλέξει κανείς μια ταινία του Χόλιγουντ στην τύχη, το πιθανότερο είναι ότι ο πρωταγωνιστής θα έχει σχέση με μια γυναίκα κατά πολύ νεότερή του».

Χωρίς να μασάει τα λόγια της, όπως πάντα, η βραβευμένη με Όσκαρ Εμα Τόμσον μιλάει με οξυδέρκεια και χιούμορ για τα αναξιοκρατικά και μεροληπτικά κριτήρια με τα οποία κρίνονται οι γυναίκες και οι άντρες ηθοποιοί που ερμηνεύουν αντίστοιχους ρόλους. Η 61χρονη ηθοποιός επισημαίνει τα διπλά στάνταρντ του Χόλιγουντ που επιτρέπουν σε άντρες, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, να έχουν ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες 30 χρόνια νεότερές τους, όχι όμως το αντίστροφο.

Με αφορμή τη νέα της ταινία, «Good Luck to You, Leo Grande», η Αγγλίδα ηθοποιός μίλησε με τη δημοσιογράφο Φαράχ Ναγιερί στο podcast του CultureBlast, για το ρόλο της σεξουαλικά απελευθερωμένης χήρας που καλείται να παίξει.

«Θέλω να κοιμηθώ με κάποιον νεότερο»

Σκηνοθετημένη από τη Σόφι Χάιντ, η ταινία ακολουθεί την ιστορία της Νάνσι Στόουκς, πρόσφατα χήρας, που θεωρώντας ότι ο σύζυγός της ήταν ανέκαθεν ανεπαρκής ως εραστής, αναζητά τώρα που μπορεί την περιπέτεια και το καλό σεξ με τη βοήθεια ενός 20χρονου σεξοθεραπευτή. Όπως λέει χαρακτηριστικά η Τόμσον, «όσοι θέλουν να κοιμηθούν μαζί μου είναι συνομήλικοί μου, ενώ εγώ θέλω να κοιμηθώ με κάποιον νεότερο. Αλλά είναι σπανιότατο στο σινεμά οι γυναίκες ηρωίδες να εκφράζουν την επιθυμία τους για έναν άντρα αρκετά μικρότερο».

«Εάν πρέπει να παίξω μ’ έναν άντρα σε μια ερωτική ιστορία στο σινεμά, θα πρέπει να ξεθάψουν κάποιον, γιατί εγώ τώρα είμαι 61 χρόνων.», αστειεύεται η Εμα Τόμσον.

Σε σοβαρότερο ύφος, όμως, η ηθοποιός εξηγεί, «Περνάς τα 50 και γίνεσαι αόρατη. Ενώ, την ίδια στιγμή, είναι απολύτως αποδεκτό ο Τζορτζ Κλούνεϊ να ζει μια ρομαντική ιστορία στην οθόνη με κάποια κατά 30 ή 40 χρόνια νεότερη του – δεν υπάρχει καμία ισορροπία.» Η Τόμσον διατηρεί, ωστόσο, την αισιοδοξία της για τη βιομηχανία του θεάματος: «Εάν οι θεατές δεν είναι αντίθετοι με το να βλέπουν μια 61χρονη κατά κύριο λόγο γυμνή στην οθόνη, μ’ ένα άτομο πολύ νεότερο, αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε θαρραλέοι.»

Βουτιά θανάτου για μπαργούμαν – Είχε μόλις ανοίξει το χριστουγεννιάτικο δώρο της κόρης της

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X