Οικονομία

Aegean Cuisine: Γεύσεις Κυκλάδων στο τραπέζι μας – H λίστα με τα προϊόντα

Aegean Cuisine: Γεύσεις Κυκλάδων στο τραπέζι μας – H λίστα με τα προϊόντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το φαγητό ευλογεί την ψυχή ανταμώνοντας, ενισχύοντας θύμησες, προκαλώντας προσδοκίες, προσκαλώντας γεγονότα. Οι τόποι μας ενισχύουν την παρουσία τους μέσα από το πιάτο που μπαίνει στο τραπέζι και ταξιδεύουν στον κόσμο. Δράσεις και πρωτοβουλίες κάνουν ευκολότερη την επιλογή προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό το μητρώο προϊόντων.

Διακόσια εικοσιδύο προϊόντα από 38 παραγωγούς του νομού Κυκλάδων περιλαμβάνονται, σε πρώτη φάση, στο μητρώο προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine.

Σε  εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου αξιολόγησης που αφορά στη δημιουργία του σχετικού μητρώου.

Στην 1η Συνάντηση Παραγωγών και Εστιατόρων του νομού Κυκλάδων, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων -στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Aegean Cuisine- στη Σύρο, με απευθείας διασύνδεση με Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο, αναφέρθηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί που εντάσσονται με προϊόντα τους στο δίκτυο Aegean Cuisine θα λάβουν email με τη μακέτα σήμανσης προϊόντων “Aegean Cuisine Recommended” και το συνοδευτικό οδηγό χρήσης του σήματος.

Σχετικά με την πιστοποίηση εστιατορίων για ένταξη στο δίκτυο Aegean Cuisine, θα πραγματοποιηθεί σύντομα νέος κύκλος επιτόπιων ελέγχων εστιατορίων (υφιστάμενων και δυνητικών μελών) για τον οποίο το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα στείλει άμεσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις εστίασης του νομού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος αναφέρθηκε στο σημαντικό βήμα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση, για την αξιοποίηση των προϊόντων και της οινο-γαστρονομίας των νησιών και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine. Σημείωσε ότι η δράση ανήκει στα επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «σκοπός είναι να ενώσουμε όλους τους κρίκους της αγρο-διατροφικής αλυσίδας, ώστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού του Αιγαίου».

Η λίστα με όλα τα προϊόντα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X