Οικονομία

Φορολογικό- Ο πραγματικός λόγος για την «επικήρυξη» στους ελεύθερους επαγγελματίες: «Μόνο η Κολομβία και το Μεξικό έχουν περισσότερους»

Φορολογικό- Ο πραγματικός λόγος για την «επικήρυξη» στους ελεύθερους επαγγελματίες: «Μόνο η Κολομβία και το Μεξικό έχουν περισσότερους»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φορολογικό: Ο υφυπουργός Οικονομικών Χ.Θεοχάρης προχώρησε από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου σε μία αδιανόητη δήλωση, όπου είπε πως «μόνο το Μεξικό και η Κολομβία έχουν περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες από την Ελλάδα»!

Τι εννοεί με αυτό ο κύριος υπουργός; Ότι είναι πολλοί και αρκετοί απ’ αυτούς θα πρέπει να κλείσουν τα βιβλία τους;
Έτσι εννοούν την ελεύθερη αγορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Φυσικά, ο παραλληλισμός έγινε και για έναν άλλο λόγο. Οι δύο συγκεκριμένες χώρες λόγω αυξημένων εγκληματικών δραστηριοτήτων αποτελούν κέντρα παραγωγής και χρήσης «μαύρου χρήματος».

Όλοι το κατάλαβαν το… υπονοούμενο.

«Έχουμε 30,3% ελεύθερους επαγγελματίες (προφανώς εννοεί στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού), όταν τα νούμερα ξεκινάνε από 4,7% της Νορβηγίας και εμείς είμαστε τελευταίοι τρίτοι από το τέλος (δηλαδή η ύπαρξη ελεύθερων επαγγελματιών είναι κάτι αρνητικό;).

Μας περνάνε μόνο το Μεξικό και η Κολομβία».

Αυτά τα είπε υπουργός υποτίθεται μίας δεξιάς κυβέρνησης, η οποία μάλιστα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση παρακαλάει την συγκεκριμένη τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών να την ψηφίσουν.

Αν κάποιος άκουγε τον υπουργό Χ. Θεοχάρη θα νόμιζε ότι είναι επικεφαλής υπουργείου σε μία κομμουνιστική χώρα.

Δυστυχώς, επαληθεύεται για άλλη μια φορά ο μέγιστος Θουκυδίδης όταν έλεγε πως κατά την περίοδο της υψίστης παρακμής του Πελοποννησιακού Πολέμου, οι άνθρωποι άλλαζαν το νόημα των λέξεων.

Έτσι και σε αυτή την περίεργη και παρακμιακή εποχή, οι λέξεις και οι ιδεολογίες έχουν χάσει το νόημά τους, όπως και η έννοια της ελεύθερης αγοράς.

Προφανώς στην κυβέρνηση με κάποιο διαστρεβλωμένο τρόπο σκέφτεται πως αν μειωθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μειωθεί και το μερίδιο των υπηρεσιών στο Α.Ε.Π.

Γιατί η Ελλάδα δεν παράγει, διαθέτει κυρίως υπηρεσίες, ως βασική της οικονομική δραστηριότητα.

Αλλά αν μειωθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγώντας τους στην πείνα και στην καταστροφή δε σημαίνει ότι θα αυξηθεί η παραγωγική βάση της χώρας επειδή θα πάνε να δουλέψουν κάπου υπάλληλοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X