Πολιτική

Ανδρουλάκης από Νάξο: Παρουσίασε τις οκτώ παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ανδρουλάκης από Νάξο: Παρουσίασε τις οκτώ παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΣΟΚ: «Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της παιδείας και της υγείας, είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξής μας» τόνισε από τη Νάξο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική εκδήλωση «Εθνικό Σύστημα Υγείας – Προτεραιότητα για τα νησιά μας», που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Νάξο και ήταν αφιερωμένη στην πολιτική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, που εργάστηκε άοκνα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Ανδρουλάκης: Δύο χρόνια από τον θάνατο της αείμνηστης Φ. Γεννηματά -Εργάστηκε με αφοσίωση για το ΕΣΥ

«Συμπληρώνονται αύριο δυο χρόνια από τον θάνατο της αγαπημένης μας Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, που εργάστηκε με αφοσίωση και όραμα για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έθετε πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής της δράσης τον άνθρωπο και αυτή την πολύτιμη πολιτική παρακαταθήκη τιμούμε σήμερα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης θυμίζοντας ότι στη Νάξο η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε κάνει μια από τις τελευταίες της πολιτικές ομιλίες.

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Οι οκτώ αλλαγές
Ο σχεδιασμός για το ΕΣΥ του μέλλοντος, που πρότεινε ο κ. Ανδρουλάκης, περιλαμβάνει 8 μεγάλες αλλαγές, οι οποίες επιγραμματικά είναι:

Ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας: Αναβάθμιση του ΕΟΔΔΥ, ώστε να σχεδιάζει και να αξιολογεί πολιτικές, να καταγράφει και να επιτηρεί τους δείκτες υγείας του πληθυσμού και να συνεργάζεται με τους αρμόδιους επιστήμονες και ερευνητικούς φορείς για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων.
Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία.
Η Υγεία στα Νησιά: Τα μεγάλα νησιά θα έχουν επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο, ενώ στα μικρότερα θα προβλέπεται μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε διασύνδεση με το πλησιέστερο νοσοκομείο. Για τα πολύ μικρά νησιά, ένα περιφερειακό ιατρείο με μόνιμο ιατρό.
Σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία: Με αξιοκρατική επιλογή διοικητών μέσω διεθνών διαγωνισμών και όχι διορισμοί αποτυχημένων πολιτευτών.
Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ: Κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες. Νέα σύγχρονα οργανογράμματα, ώστε να προκηρύσσονται άμεσα όλες οι θέσεις που εκκενώνονται.
Λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης για τον έλεγχο ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.
Ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X