Θέμα

Έτοιμοι για εκλογές Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ! Πώς «διαβάζουν» τον Μητσοτάκη

Έτοιμοι για εκλογές Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ! Πώς «διαβάζουν» τον Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, μάλιστα, συνδέουν το ενδεχόμενο αυτό με τον συνολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και γι’ αυτό θεωρούν ως επικρατέστερο χρόνο τις αρχές του φθινοπώρου του 2021.

Στην Κουμουνδούρου θωρούν ότι αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα τα σοβαρά προβλήματα στην οικονομία ενώ την άνοιξη που οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους που βρίσκονται σε αναβολή θα υπάρξουν πολλά «κανόνια» στην αγορά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τι λένε;

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόλγου αναφερόμενη σε συνέντευξη της σε αυτό το ενδεχόμενο ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την καταστροφική συνθήκη που έχει επέλθει στην ελληνική οικονομία αλλά και για την ακύρωση όλων των προοπτικών ταχείας ανάκαμψης. Συγχρόνως, όλα όσα είπε φέτος για την οικονομία, κάθε λέξη, έχει ήδη διαψευσθεί παταγωδώς. Είναι ενδεχόμενο λοιπόν να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει με εκλογές βλέποντας συνολικά το αφήγημά του να καταρρέει.

Ο πονηρός Αδωνις δεν θέλει να δίνει αφορμές στον Μητσοτάκη…

Μια τέτοια επιλογή, τελικά, δεν θα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ένας αρνητικός αιφνιδιασμός. Διότι μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική ευκαιρία για την ανάδειξη μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα καταφέρει να αλλάξει ριζικά την πορεία για την ελληνική κοινωνία».

Ο Τσίπρας… έτοιμος!

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την οποία επιστροφή στην κανονικότητα φέρει το εμβόλιο προκειμένου να συγκρατήσει τις οποίες απώλειες θα είχε από την κακή διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αλλά και από την ύφεση και την ανεργία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν έχει φίλο το Χριστοφοράκο όπως ο Μητσοτάκης, ούτε οφσόρ για να αγοράσει σπίτι

Λένε μάλιστα ότι η κίνηση του Στέλιου Πέτσα να δημοσιοποιήσει στις 30-11-2020 στη Διαύγεια την απόφαση της κυβέρνησης για τη διενέργεια διαφημιστικής καμπάνιας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου οι απόδημοι να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο, είναι μια σαφέστατη κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών.

Οι ίδιοι άνθρωποι προσθέτουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα βγει ιδιαίτερα κερδισμένη από αυτή την ιστορία αφού τα αποδεικτικά στοιχεία που ζητούνται είναι πολλά και η διαδικασία χρονοβόρα. Με δεδομένο μάλιστα ότι το ελληνικό δημόσιο υπολειτουργεί εξαιτίας του κορονοϊού, οι ομογενείς ψηφοφόροι προφανώς και δεν θα μπορέσουν να συλλέξουν τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται στον χρόνο που πρέπει.

«Τεχνολαϊκιστής πολιτικός ο Μητσοτάκης»

Την ίδια στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζει τεχνολαϊκιστή πολιτικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας σε συνέντευξη του: «Η Ν.Δ. παρότι εξελέγη υποσχόμενη ότι θα ενισχύσει τη μεσαία τάξη, η μεγάλη πλειονότητα των νομοθετημάτων της απευθύνεται στους έχοντες εξαιρετικά μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες.

Γιατί δεν πρόκειται να τιμωρηθεί η διοικήτρια του Αγίου Σάββα για την ΕΔΕ…

Λένε ότι οι προτάσεις τους δεν έχουν ιδεολογικό μανδύα καθώς είναι αναπτυξιακές και το μεγάλωμα της πίτας θα εξασφαλίσει μεγαλύτερα κομμάτια για όλους. Όμως αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Γιατί στον πυρήνα των προτάσεών τους βρίσκεται η συρρίκνωση των κομματιών του κόσμου της εργασίας και των μεσαίων στρωμάτων. Γι’ αυτό λέω ότι η Ν.Δ. είναι ένα σκληρά τεχνολαϊκιστικό κόμμα και ο Κ. Μητσοτάκης ο ορισμός του τεχνολαϊκιστή πολιτικού».

Πρόσθεσε ακόμα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δέσμη προτάσεων για την αξιοποίηση των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ του μαξιλαριού για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X