Πολιτική

Εξεταστική: Σεξ ψέματα και βιντεοταινίες από την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ

Εξεταστική: Σεξ ψέματα και βιντεοταινίες από την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
 Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες, θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί η κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέοντα. Για τα ψέματα ουδεμία αμφιβολία υπάρχει πως δεν λέει την αλήθεια για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και την ενημέρωση των Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργου Γεραπετρίτη και κατά συνέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Βιντεοταινίες δεν έχει, αλλά έχει τσιπάκια που λειτουργού ως ταινίες από τις παρακολουθήσεις του Ανδρουλάκη και του Κουκάκη.
Θα πείτε πως δεν έχει σεξ. Κι΄ όμως. Για σκεφτείτε τι έπαθε η αλήθεια; Βιάστηκε κανονικά και κατ΄ εξακολούθηση και συνεχίζεται ο βιασμός της.  Βλέπετε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κατέθεσε στην εξεταστική ότι ο Κυριάκος  Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της.
Για όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Κοντολέων για τον Γιώργο Γεραπετρίτη, οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, κάνοντας λόγο για αντιφάσεις, γελοίες δικαιολογίες και ομερτά για συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών

Περισσότερα ερωτήματα και από αυτά που προκαλεί η προκλητική σιωπή του δημιουργούνται από τα μισόλογα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Στη δεύτερη μέρα της κατάθεσής του επί 4,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Κοντολέων φέρεται να επέμεινε ότι η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη και χωρίς λάθη και μάλιστα θα την ξαναέκανε. Αρνήθηκε ωστόσο εκ νέου να αποκαλύψει τους λόγους, επικαλούμενος το απόρρητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι οι λόγοι ήταν «εθνικής ασφάλειας» και όχι η προσωπική του ζωή, όπως διέρρεε στα κοινωνικά δίκτυα από ακροδεξιά τρολ φιλικά στη Ν.Δ.

Πάντως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαμογέλασαν ειρωνικά όταν τον άκουσαν να υποστηρίζει ότι δεν ενημέρωσε ποτέ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον γενικό του γραμματέα Γρηγόρη Δημητριάδη και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και δήλωσε ότι δεν ξέρει από ποιον ενημερώθηκαν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός δεν τον ρώτησε ποτέ τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του φέρεται να σημείωσε ότι είχε σχέσεις ρουτίνας και καθημερινότητας με τους κ. Δημητριάδη και Γεραπετρίτη.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι τον έδιωξαν από την ΕΥΠ και υποστήριξε ότι ο ίδιος παραιτήθηκε, όταν του τηλεφώνησε ο κ. Δημητριάδης και του είπε ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Ο πρώην διοικητής επισήμανε ακόμη ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.

Σχολιάζοντας την εξέταση Κοντολέοντα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) υπογράμμισε ότι αποδείχτηκε πως η επίκληση του απορρήτου «δεν είναι απλώς μια απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη, αλλά αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη χαρακτήρισε τον κ. Κοντολέοντα πολύτιμο μάρτυρα και αναρωτήθηκε ποιος ενημέρωσε τους κ. Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη και Δημητριάδη για τις υποκλοπές: «Μήπως μια πηγή που ταυτόχρονα παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη;».

Η κ. Λιακούλη θεωρεί σημαντικό στοιχείο και ότι ο κ. Κοντολέων υποστήριξε πως υπάρχει αποδεικτικό από την καταστροφή τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου φακέλου Ανδρουλάκη.

«Άνθρακας ο θησαυρός σε όσους επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντα. Θησαυρός, όμως, τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση Πιτσιόρλα», σημείωσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος (Ν.Δ.), επιμένοντας στην τακτική του αντιπερισπασμού.

Μύδροι από ΣΥΡΙΖΑ

Για εξόχως αποκαλυπτική εξέταση Κοντολέοντα κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για κρυφτό και κοροϊδία πίσω από το απόρρητο.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτιούνται πώς ο κ. Γεραπετρίτης, τον οποίο ο κ. Κοντολέων υποστηρίζει ότι συνάντησε πολλές φορές, τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον κ. Ανδρουλάκη και στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι δε γνωρίζει τίποτα.

«Η αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη είναι πλέον μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη. Εκτός εάν για λόγους που οφείλει να εξηγήσει δημόσια του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του», λένε χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Το πραγματικά αδιανόητο ωστόσο είναι ο ισχυρισμός του πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δήθεν δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή της, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για “σοβαρό εθνικό λόγο”; Οι αντιφάσεις τους, οι γελοίες και ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά για τις ποινικές τους ευθύνες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X