Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Να αποποινικοποιηθεί η κάνναβη – Να είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook

Γιώργος Παπανδρέου: Να αποποινικοποιηθεί η κάνναβη – Να είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο ανατρεπτικές προτάσεις προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε ένα «μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων» του Facebook, αλλά και να αποποινικοποιηθεί η κάνναβη, όπως είχε πει και παλαιότερα.

Όσον αφορά στο Facebook, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να είμαστε όλοι μέτοχοι στον κολοσσό της τεχνολογίας, σημειώνοντας: «Εφόσον εγώ δίνω τα δεδομένα μου, γιατί να μην έχω ένα κομμάτι κέρδους από την επεξεργασία τους;».

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «μπαίνουμε σε κρίσεις, π.χ. προσφυγική, κλιματική», προσθέτοντας πως υπάρχουν και οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, για να σημειώσει ως παράδειγμα το γεγονός ότι «οι πλατφόρμες του Facebook έχουν μία τεράστια εξουσία μεγαλύτερη από τα κράτη, έχουν μία συγκεντρωτική εξουσία» και να καταλήξει λέγοντας ότι «αυτή είναι μία υπονόμευση της δημοκρατίας».

Συνεχίζοντας σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων, μίλησε για τις δύο σχολές που υπάρχουν, αυτή της Κίνας που υποστηρίζει πως τα data ανήκουν στο κράτος και αυτή των ΗΠΑ που υποστηρίζει πως ανήκουν στις πολυεθνικές, και κατέληξε πως υπάρχει και η άποψη της αυτοδιαχείρισης των δεδομένων.

Για το ζήτημα της κάνναβης, είπε ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί εντελώς, καθώς έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα με τη φαρμακευτική κάνναβη και η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια κέρδη από την παραγωγή και την πώλησή της.

Για τις δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι δεν τους δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Τέλος, έθεσε και το θέμα των εξουσιών υποστηρίζοντας πως πρέπει πέραν των τριών, της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής «να έχουμε και τη διαβουλευτική εξουσία με αλγόριθμούς που είναι διαφανείς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X