Πολιτική

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλία για στήριξη του Αγοραστού -Οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλία για στήριξη του Αγοραστού -Οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θεσσαλία: Η αρχική επιλογή του να μην πάρει αποστάσεις από τις αντάρτικες υποψηφιότητες εκτιμήθηκε πως λειτουργεί αποσυσπειρωτικά για τους εκλεκτούς της παράταξης.
Στο πλευρό των επίσημων υποψηφίων της Ν.Δ. που αντιμετωπίζουν στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών τις γαλάζιες αντάρτικες υποψηφιότητες, αλλά και τον προοδευτικό συνδυασμό του Δ. Κουρέτα στη Θεσσαλία θα βρεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε, μάλιστα, για την επόμενη εβδομάδα την προγραμματισμένη -για σήμερα- συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να διευκολυνθεί χρονικά το πρόγραμμα των περιοδειών του στις περιφέρειες. Ήδη από χθες το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε να αλλάζει γραμμή και να μην ενσωματώνει τους υποψήφιους με νεοδημοκρατικές ρίζες οι οποίοι θα αναμετρηθούν με τα στελέχη που έχουν το κομματικό χρίσμα.

Η αρχική επιλογή του πρωθυπουργού να μην πάρει αποστάσεις από τις αντάρτικες υποψηφιότητες» («μόνο σε μία περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο») εκτιμήθηκε πως λειτουργεί αποσυσπειρωτικά για τους επίσημους εκλεκτούς της Ν.Δ. Οι περιφερειάρχες καλούνται να διαχειριστούν εφεξής κοινοτικά κονδύλια της τάξης των 8 δισ. ευρώ. Επομένως, ο στενός πρωθυπουργικός πυρήνας επιδιώκει την άλλη Κυριακή να εκλεγούν «έμπιστα» στελέχη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι «παραμένει ο στόχος να εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι που υποστηρίζουμε».

Στη Θεσσαλία για στήριξη του Αγοραστού

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται αύριο να επισκεφθεί την πολύπαθη Θεσσαλία προκειμένου -με όχημα την ανακοίνωση μέτρων ανακούφισης για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές- να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού. Η Ν.Δ. προσβλέπει στη στήριξη των ψηφοφόρων (25,79%) της Ελευθερίας Τζανακούλη, που κατήλθε με αντάρτικο συνδυασμό. Ο Δημήτρης Κουρέτας (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) κάλεσε χθες τον Κ. Αγοραστό σε ντιμπέιτ.

Και μη ξεχνάμε ότι η οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, μεταφράζεται σε «βροχή» από μηνύσεις κατά του αρμόδιου Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού. Έως τώρα περίπου 150 πλημμυροπαθείς που είδαν τον τόπο τους και το βιος τους να καταστρέφεται από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και την ολιγωρία της Πολιτείας, προσφεύγουν στο ίστατο καταφύγιο του αδικημένου πολίτη, που δεν είναι άλλο από τη Δικαιοσύνη.

Ο Κώστας Αγοραστός που έως τώρα έχει επιδείξει μόνο θλιβερού τύπου απολογίες για την τραγική ανεπάρκειά του, έχει ήδη γυρίσει την πλάτη του στη δυστυχία των κατοίκων της Θεσσαλίας και ασχολείται πυρετωδώς με την επανεκλογή του ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι περιοδείες

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί και στην Πελοπόννησο για να στηρίξει τον Δημήτρη Πτωχό που δίνει τη μάχη απέναντι στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και άλλοτε περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Επιπλέον, θα βρεθεί και στη Θράκη για την ενίσχυση του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο οποίος δίνει τη μάχη απέναντι στον Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος έχει ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. Πιθανότατα ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και τα Ιόνια Νησιά προκειμένου να στηρίξει τη Ρόδη Κράτσα, που θα αντιμετωπίσει στον β΄ γύρο τον νεοδημοκρατικής προέλευσης Ιωάννη Τρεπεκλή. Προχθές ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε κοντά στον Αλκιβιάδη Στεφανή, που θα αναμετρηθεί στο τερέν του Βόρειου Αιγαίου με τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Χαρδαλιάς στο πλευρό Μπακογιάννη

Στο κάδρο των περιοδειών θα εισέλθουν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς θα στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη ενόψει του β΄ γύρου στον Δήμο της Αθήνας. Από τους κόλπους του Μαξίμου ξορκίζουν το ενδεχόμενο χαλαρότητας και αποχής των ψηφοφόρων του δημάρχου της πρωτεύουσας λόγω της μεγάλης διαφοράς που εξασφάλισε στον α΄ γύρο.

Ξέχασε τις συλλογικές συμβάσεις
Χθες ο Κ. Μητσοτάκης, στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων, έθεσε ξανά τον στόχο για μέσο μισθό της τάξης των 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Υποστήριξε ότι η ανάπτυξη πρέπει να οδηγεί στη σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς. Δεν έκανε, ωστόσο, καμία μνεία στην αναγκαία επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X