Παρασκήνιο

Ανατριχίλα στο Μαξίμου από τις κυλιόμενες μετρήσεις για τους αγρότες

Ανατριχίλα στο Μαξίμου από τις κυλιόμενες μετρήσεις για τους αγρότες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα ενδιαφέρον όμως και ταυτόχρονα ανησυχητικό εύρημα εντοπίζουν εσχάτως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που συνεργάζονται με το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως υποστηρίζουν η στήριξη και η συμπάθεια της κοινωνίας προς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, όχι μόνο δεν φθίνει, αλλά αντιθέτως δυναμώνει.

Οι αναλυτές το αποδίδουν στο ότι στο πρόσωπο των παραγωγών εκφράζουν τη δική τους δυσθυμία και δυσαρέσκεια για την αβάστακτη ακρίβεια. Το πιο δύσκολο, όμως, για την κυβέρνηση, είναι ότι και οι παραγωγοί έχουν πλέον ωριμάσει σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια και επιλέγουν κινήσεις που δεν θα διαταράξουν τη σχέση τους με την κοινωνία. Όπως κάνουν και οι Γάλλοι συνάδελφοί τους…

Αμηχανία και εκνευρισμός

Ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθούν με αμηχανία και εκνευρισμό τις αποφάσεις των αγροτών, για δύο ακόμη λόγους:

Πρώτον, διότι σε αντίθεση με παλαιότερες εποχές, επιλέγουν κινήσεις που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αξιοποιήσει το εργαλείο του κοινωνικού αυτοματισμού, αφού, πρόθεσή τους, όπως ξεκαθάρισαν χθες, είναι να κλείνουν τις εθνικές οδούς και επαρχιακές οδούς για κάποιες ώρες, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν την μετακίνηση των πολιτών. Και αυτό, προκειμένου να μην διεγείρουν αρνητικά τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Και δεύτερον, και πολύ βασικό, διότι διαψεύστηκαν για μία ακόμη φορά οι αισιόδοξοι στην κυβέρνηση που θεωρούσαν θέμα χρόνου να επιστρέψουν οι παραγωγοί στα σπίτια τους. Αντιθέτως, στη χθεσινή πανελλαδική τους συνάντηση, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν την κλιμάκωση της κινητοποίησής τους, καθώς και να κλείνουν από σήμερα, Τετάρτη, την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία, την εθνική και επαρχιακή οδό και τα τελωνεία με τρακτέρ. Παράλληλα, το κάθε μπλόκο θα κάνει δράσεις και μέσα στις πόλεις, ενώ ετοιμάζουν και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, 7 λεπτά την κιλοβατώρα το ρεύμα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να γίνει νέα διαπραγμάτευση, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα κα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X