Παρασκήνιο

Αρχίζει η επιχείρηση λιβανιστήρι μήπως και σώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αρχίζει η επιχείρηση λιβανιστήρι μήπως και σώσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκόποι και επικοινωνιολόγοι έχουν σηκώσει τα μανίκια και αναζητούν τρόπους  για το  πως θα  ανασυντάξουν την εικόνα του πρωθυπουργού, η οποία έχει υποστεί σοβαρή ζημία μετά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, τον ανασχηματισμό αλαλούμ αλλά και το διαφαινόμενο κύμα ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με  πληροφορίες  οι εισηγήσεις  των ειδικών  λένε ότι  η προβολή και η ανάδειξη όλων των καλών σημείων του πρωθυπουργού είναι ο τρόπος για να αποκτήσουν και πάλι εμπιστοσύνη οι ψηφοφόροι στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Με λίγα λόγια τα στελέχη της ΝΔ θα πρέπει να λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον πρωθυπουργό παρουσιάζοντας τον σαν την ….Αγία Αθανασία. Όλοι θα πρέπει να αναφέρονται διαρκώς στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, να τον συνδέουν με τις καλές ειδήσεις και να τον επικαλούνται στις δημόσιες παρεμβάσεις τους όσο περισσότερο γίνεται.

Μάλιστα βουλευτές και υπουργοί έλαβαν ένα email μέσα στο οποίο υπάρχουν σαφής οδηγίες για το πώς θα ξανακτίσουν το λαβωμένο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ μιλούν διαρκώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη , λένε πόσο περήφανοι είναι που βρίσκονται σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα ή την κοινοβουλευτική ομάδα και αναφέρουν το όνομα του πρωθυπουργού κάθε φορά περισσότερο από τριάντα φορές.

Το όλο  σκηνικό μοιάζει να αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, όμως όπως φαίνεται και οι πιο επιφυλακτικοί έχουν πειστεί ότι με την μέθοδο της επανάληψης μπορούν να  αλλάξουν κάποια πράγματα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μειωθεί αισθητά – είναι μονοψήφιος αριθμός- ενώ η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη αγγίζει ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Έτσι όπως φαίνεται όλο το επόμενο διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη δεν θα σταματήσουν να αναφέρονται στο …μεγαλείο του αρχηγού της ΝΔ, επιχειρώντας έτσι να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους ψηφοφόρους ότι παρά τα λάθη που έχει κάνει το επιτελικό κράτος  Κυριάκος υπάρχει μόνο ένας…

 Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες λένε ότι  στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να υπάρξει επικοινωνιακό μπαράζ απ’ όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναδεικνύοντας κάθε κίνηση του πρωθυπουργού.

Το σχέδιο αναδόμησης του προφίλ του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ταυτόχρονα και χτυπήματα κάτω από την μέση προς τον βασικό του αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα. Στην Κουμουνδούρου περιμένουν ότι το επόμενο διάστημα θα ανακαλυφθεί κάποιο καινούργιο… σπίτι ή κάποια άλλη διαφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να δείξουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει τα στελέχη και δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X