Παρασκήνιο

Τεράστιο “καρφί” στον Μητσοτάκη από τον διοικητή της ΕΥΠ

Τεράστιο “καρφί”  στον Μητσοτάκη από τον διοικητή της ΕΥΠ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα τεράστιο “καρφί” στον Κυριάκο Μητσοτάκη έριξε 0 διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Επιβεβαίωσε πως δυνατότητα άρσης του απορρήτου για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Που σημαίνει ότι αν ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να επιτρέψει να μάθει ο Νίκος Ανδρουλάκης τα πάντα για την παρακολούθησή του. Συνεπώς ο Μητσοτάκης δεν θέλει γιατί ενδεχομένως φοβάται ότι θα αποκαλυφθούν πράγματα που δεν είναι προς το συμφέρον του.

Σύμφωνα με το VouliWatch, o διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας τις ερωτήσεις τόσο σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και για τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη, επικαλούμενος και αυτός το απόρρητο.

Στην κατάθεσή του, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται επίσης να χαρακτήρισε νόμιμες όλες τις παρακολουθήσεις και είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορεί να απευθυνθεί στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί. Βέβαια, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα μπορούσε να γίνει, με δεδομένο ότι το απαγορεύει ο νόμος από το 2021.

Σύμφωνα με το VouliWatch, o διοικητής της ΕΥΠ επιβεβαίωσε ότι βάσει του νόμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορούσε να άρει το απόρρητο όσον αφορά στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως έχει ζητήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο, φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι η η άρση του απορρήτου θα ήταν χρήσιμη σε μία υπηρεσία, που από τη φύση της χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφάλειας, επιχείρημα που χρησιμοποιεί και η ίδια η κυβέρνηση.

Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη τόσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και για τον Θανάση Κουκάκη, ενώ υποστήριξε ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το Predator.

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης ρωτήθηκε και για την καταστροφή του φακέλου παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Φέρεται να είπε ότι η καταστροφή των ψηφιακών αρχείων είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία, και πως από τη στιγμή που ανέλαβε ο ίδιος έχει διακοπεί η καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το VouliWatch, επιβεβαίωσε ότι το έγχαρτο αρχείο δεν έχει καταστραφεί, από τη στιγμή που εκείνος σταμάτησε τη σχετική διαδικασία, ότι τα σχετικά στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στην ΑΔΑΕ και πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μπορεί να απευθυνθεί στην Αρχή για να ενημερωθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X