Πολιτισμός

Πως θα είναι το αρχαιολογικό μουσείο (φωτογραφίες)

Πως θα είναι το αρχαιολογικό μουσείο (φωτογραφίες)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι μακέτες της αρχιτεκτονικής πρότασης για την επέκταση και την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάστηκαν σήμερα επίσημα

Σε εκδήλωση που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική πρόταση, για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τις προτάσεις που επιβλήθηκαν, η Διεθνής Επιτροπή Αξιολόγησης είχε επιλέξει ομόφωνα εκείνη των αρχιτεκτονικών γραφείων David Chipperfield Archjtects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.

Η πρόταση που επελέγη «συγκεντρώνει τα στοιχεία της ευρηματικής σχέσης μεταξύ του παλαιού και του νέου κτιρίου, της ποιότητας της χωρικής εμπειρίας, της ευαισθησίας προς τις προγραμματικές και μουσειολογικές- μουσειογραφικές προκλήσεις, της πολεοδομικής ένταξης στον ιστό της πόλης και της πρωτοπόρας επίλυσης θεμάτων βιωσιμότητας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού», ανέφερε η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

«Θα αποτελέσει μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περισσότερους επισκέπτες» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του αρχιτεκτονικού σχεδίου για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, έχουμε όμως το χρονοδιάγραμμα, έχουμε και το απαραίτητο εργαλείο, τον οδικό χάρτη για το πως θα δρομολογήσουμε τις μελέτες που θα κοστίσουν αρκετά χρήματα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό. Πρόθεσή μας είναι όλες οι μελέτες να χρηματοδοτηθούν από ιδιωτικές δουλειές και στη συνέχεια η κατασκευή του μουσείου και του περιβάλλοντα χώρου να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους» πρόσθεσε.

 

μουσειο

μουσειο

μουσειο

μουσειο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X