Σχόλια

Αγρότες: Η κάθοδος στην Αθήνα και τα σχέδια της κυβέρνησης για εκτόνωση

Αγρότες: Η κάθοδος στην Αθήνα και τα σχέδια της κυβέρνησης για εκτόνωση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα τα κυβερνητικά στελέχη υπερτονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θα δοθούν επιπλέον παροχές στους αγρότες, επικαλούμενοι τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια. Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα δεν τρομάζει το Μαξίμου, ενδεχομένως και να εξυπηρετεί τη στρατηγική του για τη διαχείριση του αγροτικού ζητήματος, με απώτερο στόχο τις λιγότερες δυνατές «πληγές» στο πολιτικό και επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου δεν όρθωσε ιδιαίτερα εμπόδια στην απόφαση των αγροτών για συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Διαμόρφωσε το πλαίσιο της κινητοποίησης, το οποίο θα γίνει συντεταγμένα και με την παρουσία- συνοδεία της αστυνομίας, έτσι ώστε αφενός να αποφευχθούν εντάσεις ή και επεισόδιο αφετέρου να επιδείξει καλή διάθεση και συνεργατικό πνεύμα απέναντι στους αγρότες.

Κυρίως, όμως, το Μαξίμου επιδιώκει το σημερινό συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα να λειτουργήσει ως μέσο εκτόνωσης για τους αγρότες, οι οποίο θα κάνουν την «επαναστατική γυμναστική τους», θα υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους κυβερνώντες και κατόπιν θα επιστρέψουν πίσω στις βάσεις τους.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση-τουλάχιστον στην παρούσα φάση- να δώσει κάτι παραπάνω στους αγρότες και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να προκύψει σήμερα κάποια εξέλιξη ή επόμενο βήμα στο άτυπο μπρα ντε φερ ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η ισορροπία δυνάμεων θα διατηρηθεί ενόσω η κυβέρνηση θα «ξεψαχνίζει» παροχές και μέτρα με ενδεχομένως μικρό δημοσιονομικό κόστος-αποτύπωμα, το οποίο εν ευθέτω χρόνο θα ρίξει στο τραπέζι της διαβούλευσης με τους αγρότες, παίρνοντας και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X