Eretiki Κουζίνα

Συνταγές για ψητά κρέατα

Συνταγές για ψητά κρέατα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ψητά κρέατα: Αναμφίβολα το κρέας ψημένο στα κάρβουνα, στη σούβλα, στο σουβλάκι, στη σχάρα, είναι από τα πλέον δημοφιλή φαγητά. Η μυρωδιά του ψημένου κρέατος στα κάρβουνα είναι πολύ ελκυστική στους περισσότερους ανθρώπους και ταυτόχρονα πρόκειται για μια από τις καλύτερες γευστικές απολαύσεις.

Η προσθήκη αρωματικών χόρτων από την ευλογημένη γη μας όπως το δεντρολίβανο, ο βασιλικός, η ρίγανη, το θυμάρι σε συνδυασμό με την πείρα μας και τα μυστικά μας στην τεχνική ψησίματος, προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.

Υλικά:

μπριζολάκια ή παϊδάκια αρνίσια
φιλετάκια στήθους κοτόπουλου ή μπουτάκια
σουβλάκια χοιρινά

Για τη μαρινάδα του χοιρινού
άσπρο κρασί
λίγο λάδι
σκόρδο τριμμένο
λίγο μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου

πιπεριές κόκκινες ή πράσινες ή ανάμεικτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
2 ντομάτες

μπιφτέκια κεμπάπ από μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο κιμά (εγώ στα συγκεκριμένα έβαλα μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνίσιο ισόποσα)
λουκάνικα χωριάτικα

Για το άλειμμα:
1 φλ. λάδι
1 γεμάτη κουταλιά ζωμό κότας σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε μια λεκάνη και τα μαρινάρουμε ρίχνοντάς τους κρασί μέχρι να σκεπαστούν, λάδι, μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου και 2 -3 σκ. σκόρδο τριμμένο ή σκόρδο αποξηραμένο. Τα αφήνουμε 2 – 3 ώρες. Μετά περνάμε στις σούβλες 3 κομμάτια κρέατος και εναλλάξ μία ντομάτα, 3 κρέας, κρεμμύδι, κρέας, πιπεριά.

Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη σκόνη του ζωμού κι ανακατεύουμε.

Αλείφουμε τα σουβλάκια με αυτό το λάδι σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς ψήνονται και δεν τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Ψήνουμε και τα υπόλοιπα κρέατα με τον ίδιο τρόπο αλείφοντάς τα με το λάδι που φτιάξαμε.

Στην πιατέλα τα σερβίρουμε όλα μαζί βάζοντας τα μισά σουβλάκια με τη λαβή αριστερά και τα άλλα μισά με τη λαβή δεξιά ώστε οι μυτερές άκρες τους να συναντώνται στο κέντρο της πιατέλας και τα υπόλοιπα ψητά τα μοιράζουμε κατά είδος έτσι ώστε να υπάρχουν όλα κι από τις δύο πλευρές της πιατέλας.

Μικρές λεπτομέρειες:

Η συνοδεία εξαρτάται από τη διάθεσή σας. Μπορείτε να φτιάξετε τηγανητές πατάτες που συνηθίζουμε να τρώμε με τα ψητά του γκριλ ή κάποιο ρύζι. Βάλτε και μερικές πιτούλες για σουβλάκι ή αραβικές στο τραπέζι διαφορετικά μπορείτε να ψήσετε λίγο ψωμί στα κάρβουνα και να ρίξετε λαδορίγανη.

Τις προάλλες εγώ ήθελα να δώσω έναν αραβικό τόνο στο φαγητό και μαζί με αυτό το mix grill έφτιαξα λίγες τηγανητές πατάτες, αραβικό ρύζι με ξηρούς καρπούς, αραβικές πίτες, τζατζίκι, χόμους και σαλάτα ταμπούλε.

Συνταγές για ψητά κρέατα. Οι καλύτερες και πιο νόστιμες συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς για το κυριακάτικο τραπέζι. Χοιρινό, μοσχάρι, κότσι, μπριζόλες, αρνί, μπιφτέκια και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Ψάχνετε ένα ιδανικό συνοδευτικό για βραδιές με φίλους; Σας έχουμε την καλύτερη λύση. Μοναδικά spare ribs με ουίσκι και μέλι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμα. Συνοδέψτε τα με μπυρίτσα, φρέσκες τηγανιτές πατατούλες και απογειώστε τη γεύση!

Η καλύτερη επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Νόστιμο αρνάκι στη φωλιά, να γλύφετε τα δάχτυλα σας! Τα λαχανικά δένουν υπέροχα με το κρέας δίνοντας μοναδική γεύση. Συνοδέψτε το φαγητό με κόκκινο κρασάκι!

Από Ρεμί, 24 Νοέμβριος, 2021

Μια υπέροχη επιλογή για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι σας. Πεντανόστιμο αρνάκι Κασσανδρινό με ρύζι. Μοσχομυρωδάτο και απολαυστικό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Πεντανόστιμο κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες. Ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξετε το κατσικάκι την Κυριακή του Πάσχα. Ο συνδυασμός του κρέατος με την μελιτζάνα, κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X