Τεχνολογία

Η Nintendo ετοιμάζει ένα νέο Nintendo Switch!

Η Nintendo ετοιμάζει ένα νέο Nintendo Switch!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Νintendo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση της κονσόλας Switch μέσα στην επόμενη χρονιά για να διατηρήσει την δυναμική των πωλήσεων που εμφανίζει.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του MarketWatch το οποίο επικαλείται προμηθευτές και άλλους συνεργάτες της ιαπωνικής εταιρείας.

Το… νέο Νintendo

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιες ακριβώς θα είναι οι αλλαγές που θα έχει η νέα κονσόλα σε σχέση με την αρχική, καθώς τα στελέχη της Nintendo ακόμη εξετάζουν τι νέα χαρακτηριστικά μπορούν να προσθέσουν χωρίς να αυξήσουν κατά πολύ το κόστος.

Μια επιλογή σύμφωνα με τις πηγές του MarketWatch είναι η βελτίωση της οθόνης. Το Switch αυτή την στιγμή «φοράει» μια απλή οθόνη υγρών κρυστάλλων. Διαθέτει δηλαδή μια ποιότητα που είναι πολύ χαμηλότερη απ’ αυτή που προσφέρουν οι περισσότερες οθόνες των σύγχρονων κινητών. Οπότε υπάρχει η πιθανότητα η νέα οθόνη να είναι OLED με αποτέλεσμα να είναι πιο φωτεινή, λεπτότερη και πιο αποδοτική ενεργειακά από την παλιά.

Οι πληροφορίες, τις οποίες εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρουν ότι το νέο Switch θα κυκλοφορήσει στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2019, πιθανότητα μέχρι το καλοκαίρι.

Οι στόχοι

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η Nintendo είχε πουλήσει 19,7 εκατομμύρια μονάδες του Switch. Νούμερο το οποίο μπορεί να αντιπαρατεθεί με τις πωλήσεις του PlayStation 4 της Sony που είναι και η πιο δημοφιλής κονσόλα του κόσμου. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θέλει να φθάσει τις 20 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και οι αναλυτές θεωρούν πως μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο αν κυκλοφορήσουν στην ώρα τους οι τίτλοι παιχνιδιών που έχει ανακοινώσει.

Γενικά οι εταιρείες παρουσιάζουν νέες κονσόλες κάθε πέντε με έξι χρόνια, ενώ συχνά παρουσιάζουν κάποια αναβάθμιση στο δύο με τρία χρόνια για να διατηρήσουν την δυναμική των πωλήσεων. Η Sony έβγαλε το PlayStation 4 τον Νοέμβριο του 2013 και παρουσίασε μια πιο φθηνή εκδοχή τον Σεπτέμβριο του 2016 και ένα πιο ακριβό μοντέλο δύο μήνες αργότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X