VIDEO

Νέα Ζηλανδία: Με πορνοστάρ η καμπάνια για την σεξουαλική αγωγή των νέων

Νέα Ζηλανδία: Με πορνοστάρ η καμπάνια για την σεξουαλική αγωγή των νέων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένα το βίντεο, που ήδη έχει γίνει viral, έχει τον τίτλο: «Keep It Real Online – Pornography» και ο στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ του κόσμου της πορνογραφίας και των πραγματικών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της συναίνεσης.

Στο βίντεο πρωταγωνιστούν αληθινοί πορνοστάρ. Η διαφήμιση ξεκινά με μια μητέρα η οποία ανοίγει τη πόρτα του σπιτιού της αφού το κουδούνι έχει χτυπήσει. Εκεί αντικρίζει στο κατώφλι, έναν γυμνό άντρα και μια γυμνή γυναίκα, πορνοστάρ οι οποίοι της εξηγούν τον λόγο της επίσκεψης τους. Και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι ο έφηβος γιος της τους αναζητούσε στο διαδίκτυο.

Όπως εξήγησαν η Sue και ο Derek, γνωστοί πορνοστάρ στη Νέα Ζηλανδία, ο γιος της τους παρακολουθεί μέσω iPad, κινητού τηλεφώνου, τηλεόρασης ή υπολογιστή. Τότε η μητέρα φωνάζει τον γιο της.

«Παίζουμε κανονικά μόνο για ενήλικες, αλλά ο γιος σας είναι παιδί», λέει η Sue στην ανυποψίαστη μητέρα και προσθέτει: «Μπορεί να μην ξέρει πώς λειτουργούν οι πραγματικές σχέσεις. Δεν μιλάμε καν για συγκατάθεση, έτσι; Απλώς φτάνουμε στο σεξ».

Τότε, ο έφηβος γιος εμφανίζεται στο σκηνικό και αντικρίζει μπροστά του τους δυο πορνοσταρ και τρομοκρατημένος από το θέαμα αφήνει το μπολ με τα δημητριακά που κρατάει στα χέρια του να του πέσει στο έδαφος.

Τότε η μητέρα του, ήρεμη του λέει: «Εντάξει φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη διαφορά μεταξύ αυτών που βλέπετε στο διαδίκτυο και των πραγματικών σχέσεων. Δεν κρίνουμε!».

Η διαφήμιση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων τελειώνει με μια φωνή που λέει ότι πολλοί νεαροί χρησιμοποιούν την πορνογραφία για να μάθουν για το σεξ και ότι οι γονείς θα πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους, να τους εξηγούν, να είναι κοντά τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης: «Είναι φυσιολογικό οι νέοι να είναι περίεργοι για το σεξ. Ο καλύτερος τρόπος για να τους υποστηρίξουμε είναι να έχουν ανοιχτές, ειλικρινείς συνομιλίες με τους γονείς για το τι μπορεί να δουν και πώς είναι διαφορετικό από το πραγματικό σεξ και τις σχέσεις».

Δείτε ακόμη:

Μητέρα 10χρονης που εξαφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη: «Μια γυναίκα προσέγγισε τη Μαρκέλλα»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X