Διεθνή

Κόλαση από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας – Οι πιο σφοδροί από την αρχή του πολέμου

Κόλαση από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας – Οι πιο σφοδροί από την αρχή του πολέμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απόψε «επεκτείνει» τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζει να σφυροκοπά τον θύλακα.

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωση μέσω των social media ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η αεροπορία του Ισραήλ πλήττει «υποδομές τρομοκρατών πολύ συγκεκριμένα», ανέφερε ακόμη. «Σε συνέχεια της δραστηριότητας των τελευταίων ημερών, απόψε οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους», ανέφερε ακόμη στην ανάρτηση.

 

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές». Την ίδια διαπίστωση κάνουν και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Και οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους επιχειρούν να απαντήσουν, καθώς σειρήνες ηχούν σε Ασντότ και Ασκελόν, ενώ ρουκέτες εκτοξεύονται και προς το Τελ Αβίβ.

Δείτε βίντεο από τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς

 

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Αναμένεται μακράς διάρκειας η χερσαία εισβολή στη Γάζα

«Αναμένουμε μακράς διάρκειας χερσαία επιχείρηση στη Γάζα» είπε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, τονίζοντας ότι προετοιμάζονται για μία δύσκολη επίθεση.

Ο Ιωάβ Γκάλαντ υπογράμμισε ότι απαιτείται το ξήλωμα ενός τεράστιου δικτύου σηράγγων που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Συμπλήρωσε ότι η χερσαία εισβολή που θα ακολουθήσει μετά τις αεροπορικές επιδρομές, θα διαρκέσει πολύ και ότι θα οδηγήσει σε μια άλλη μακρά φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ θα καταστρέφει θύλακες αντίστασης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X