Διεθνή

Στη Σιγκαπούρη ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν -Όλα έτοιμα για την ιστορική σύνοδο κορυφής

Στη Σιγκαπούρη ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν -Όλα έτοιμα για την ιστορική σύνοδο κορυφής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλα είναι έτοιμα για τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Το αεροσκάφος του Αμερικανού προέδρου προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη στις 20:24 (τοπική ώρα), μεταδίδει το BBC, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ιστορική διάσκεψη με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, σχετικά με το μέλλον του πυρηνικού οπλοστασίου της Πιονγιάνγκ.

Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ (Air Force One) προσγειώθηκε σε αεροπορική βάση της Σιγκαπούρης (Paya Lebar Air Base), ενώ είχε προηγηθεί κατά μερικές ώρες, η άφιξη του Κιμ που φορούσε ένα παραδοσιακό μαύρο κοστούμι “Μάο” και ήταν κουρεμένος με το χαρακτηριστικό του κούρεμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος και αποχώρησε από την αεροπορική βάση.

  • Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ υποδέχθηκε νωρίτερα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που επίσης έφτασε πριν από λίγο στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ αμέσως μετά είχαν έναν κύκλο προσωπικών διαβουλεύσεων.

A limousine, front, with a North Korean flag believed to be carrying leader Kim Jong Un travels past Singapore's Orchard Road on its way to the St Regis Hotel as he arrives in Singapore on Sunday, June 10, 2018. Kim arrived Sunday in Singapore ahead of one of the most unusual summits in recent world history, a sit-down Tuesday with President Donald Trump. (AP Photo/Joseph Nair)

  • Πομπέο και Μπόλτον συνοδεύουν τον Τραμπ

Εκτός του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοδεύει στη Σιγκαπούρη και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Δημοσιογράφος του BBC, εντόπισε τον Μπόλτον να κάθεται σ’ ένα από τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής του προέδρου Τραμπ, στη Σιγκαπούρη.

Gurkha police officers guard the perimeter of the Shangri-La Hotel in Singapore, Sunday, June 10, 2018, ahead of the summit between U.S. President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un. (AP Photo/Yong Teck Lim)

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στη Σιγκαπούρη, για την ιστορική διάσκεψη.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου στη Σεούλ, που δημοσίευσε η εφημερίδα “Korea Herald” ένα ταξίδι του Νοτιοκορεάτη προέδρου στην Σιγκαπούρη, ήταν απίθανο να συμβεί.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα ότι η Σεούλ «προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας».

  • Στη Σιγκαπούρη και ομάδα επικοινωνίας από την Ιαπωνία

Μία ομάδα επικοινωνίας από την Ιαπωνία υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, που είναι επικεφαλής του Γραφείου του Ιαπωνικού υπουργείου των Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία, έφτασε επίσης σήμερα στη Σιγκαπούρη, μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αποστολή της ιαπωνικής αντιπροσωπείας είναι η συλλογή πληροφοριών για τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής, αλλά και οι διαβουλεύσεις με Αμερικανούς διπλωμάτες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo News Agency).

Journalists wait for North Korean leader Kim Jong Un outside the Istana, or Presidential Palace, in Singapore, Sunday, June 10, 2018, Kim met with Singapore Prime Minister Lee Hsien Loong ahead of the summit with U.S. leader Donald Trump. (AP Photo/Joseph Nair)

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε ακόμη:

Γερμανία και Γαλλία κατακρίνουν τη στάση του Τραμπ στη σύνοδο της G7

Στη Σούδα ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής το Air Force One

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X