Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η “Αυγή”, οι υποκριτές με τα κροκοδείλια δάκρυα και ο Μιχάλης Μητσός

Η “Αυγή”, οι υποκριτές με τα κροκοδείλια δάκρυα και ο Μιχάλης Μητσός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Και ξαφνικά διάφορους δημοσιογράφους τους έπιασε ο πόνος για την “Αυγή”. Ακόμα και αυτούς που “πυροβολούν”  καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ο Μιχάλης Μητσός της εφημερίδας “Τα Νέα”.  Κι΄ αφού πετάει την πεπονόφλουδα της συγκίνησης επιτίθεται όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και στην εφημερίδα η οποία όπως λέει δημοσιεύει τοξικά κείμενα. Ενώ τα δικά του είναι γεμάτα ευγένεια, ισορροπία, ουδετερότητα, αντικειμενική ματιά όπως θα έλεγε και ο ίδιος. Αλλά έχουμε μάθει να μην βλέπουμε την καμπούρα μας, αλλά μόνο του άλλου.

Τί έγραψε μεταξύ των άλλων ο Μιχάλης Μητσός; Εγραψε πως  «η σημερινή συζήτηση είναι αν έχει θέση στη δυτική κοινωνία του 21ου αιώνα ένα κομματικό έντυπο. Πόσο ενδιαφέρει δηλαδή τους πολίτες μια εφημερίδα που «ευθυγραμμίζει» την αλήθεια με το κομματικό συμφέρον – κι όταν αυτή η ευθυγράμμιση δεν είναι δυνατή, την πληρώνει η αλήθεια.»

Δηλαδή ο κύριος συνάδελφος αδυνατεί (μάλλον δεν θέλει)να αντιληφθεί πως για τα γεγονότα δεν υπάρχει μία αλήθεια. Αδυνατεί (μάλλον δεν θέλει) να  αποδεχτεί ότι η αλήθεια δεν είναι μόνο εκείνη που ενστερνίζεται το αφεντικό του, αλλά και εκείνη που υποστηρίζει ένα κόμμα. Αδυνατεί (μάλλον δεν θέλει) να αντιληφθεί ότι είναι προτιμότερο να υποστηρίζεις το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρά τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και μην μου πει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης τους έχει καλέσει να υπηρετήσουν την αλήθεια, γιατί σε αυτή τη ρημάδα τη μικρή χώρα όχι μόνο γνωριζόμαστε, αλλά μαθαίνουμε πολύ γρήγορα τι ακριβώς συμβαίνει, τι επιδιώκει ο ένας και ο άλλος, ποια συμφέροντα υπηρετεί και εξυπηρετεί. Αν δεν καταλαβαίνει τι εννοώ, ας ρωτήσει την Ελενα Ακρίτα που έγραφε στην ίδια εφημερίδα με αυτόν…

Και κύριε Μητσέ είναι προτιμότερο να λες εγώ υποστηρίζω την αλήθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γιατί είσαι ειλικρινής έντιμος. Πράγμα που δεν συμβαίνει όταν υποστηρίζεις ότι γράφεις γενικώς για την αλήθεια. Τότε δεν είστε παρά ένας μεγάλος υποκριτής, ένας κονδυλοφόρος που φορώντας δήθεν το χιτώνα της αλήθειας ξεγελάτε τους αναγνώστες σας, γιατί δεν τους λέτε την αλήθεια.

Και επειδή μπορείτε να μας μιλήσετε για αντικειμενικότητα, θα σας πούμε πως δεν υπάρχει αυτό το φρούτο, αυτό το εύρημα, για έναν απλό λόγο. Γιατί όταν κάποιος επεξεργαστεί μία πληροφορία την αξιολογεί και η αξιολόγηση γίνεται στη βάση του αξιακού του κώδικα, της ιδεολογίας του. Συνεπώς η έκφραση που ακολουθεί δεν είναι παρά υποκειμενική κύριε Μητσέ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X