Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Και τώρα τί θα κάνουμε χωρίς…σκευωρία Novartis

Και τώρα τί θα κάνουμε χωρίς…σκευωρία Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το ερώτημα είναι ζέον. Και τώρα τί θα κάνουμε χωρίς σκάνδαλο Novartis; Τί θa κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εξαπέλυσε επιθέσεις από το βήμα της Βουλής, ακόμα και εναντίον δημοσιογράφων, και πλέον μετά το βούλευμα δεν είναι παρά συκοφαντίες; Τί θα κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα από την Ελένη Τουλουπάκη; Τί θα κάνουν ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς; Τί θα κάνουν όλοι εκείνοι που άνοιξαν τον οχετό (κάποιος άλλος θα μιλούσε για βυτιοφόρο) και εκτόξευαν χαρακτηρισμούς εναντίον αθώων; Που με πράξεις και δηλώσεις παρενέβαιναν στη Δικαιοσύνη;

Θα ζητήσουν συγγνώμη; Δεν βλέπω να γίνεται ιδίως από τους πρωταγωνιστές της σκευωρίας ότι το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία. Γιατί μία σκευωρία ολκής στήθηκε από την κυβέρνηση για να εκτρέψουν την προσοχή του κόσμου από το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως το χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, να τιμωρήσουν όσους τόλμησαν να εναντιωθούν και να σηκώσουν ανάστημα και επιπλέον να στείλουν μήνυμα σε πιθανούς μιμητές.

Θα αναλάβουν πολιτικές ευθύνες; Ούτε κατά διάνοια. Το μόνο που γνωρίζουν περί ευθυνών, είναι να τις μεταθέτουν στις πλάτες άλλων, όπως επιχειρούν να κάνουν με το σκάνδαλο Turkaegean.

Θα παραιτηθούν; Μα τι λέτε τώρα. Τρελοί είναι. Εδώ τόσα και τόσα έκαναν, τόνους λάσπη έριξαν, Μακεδονομάχοι έγιναν, ψέματα χωρίς τέλος, διαστρέβλωση της αλήθειας και σε κάθε είδους πονηρία επιδόθηκαν για να κερδίσουν τις εκλογές και να καταλάβουν τις υπουργικές καρέκλες  στις οποίες έχουν βιδωθεί και δεν υπάρχει τρόπος να τους ξεκολλήσουμε.

Αφελή τα ερωτήματα ε; Βεβαίως, είναι δυστυχώς η απάντηση. Και ξέρετε γιατί; Διότι η δημοκρατία στο λίκνο της είναι βαριά τραυματισμένη και διότι εμείς ανεχόμαστε ανομίες, παρανομίες, πολιτικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με αναπτυγμένη δημοκρατία.

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Εμείς πότε θα ξυπνήσουμε για να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X